100 גרם פיצוחים מכל סוג אני השתמשתי בשקדים, אגוזי מלך ופיסטוקים
רבע צרור כוסברה
רבע צרור פטרוזיליה
אופן ההכנה
1
נתחיל מלקלוף ולחתוך דק בטטות וכרישה לעיגולים. בסיר רוסטר או תבנית שמתאימה לתנור נסדר שכבה של בטטות ומעל את הכרישה. ניצוק מעט שמן זית ומלח גס ונכניס לתנור ב180 מעלות בטורבו למשך 20-25 דק’ ועד שהבטטות רכות. נוציא מהתנור.
2
נסדר את נתח הסלמון מעל הבטטות והכרישה, נערבב את כל חומרי הרוטב ונמזוג מעל הדג. את הפיצוחים יחד עם עשבי התיבול נקצוץ ונפזר על הדג.
3
נסגור את הרוסטר במכסה ונכניס לתנור על 170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20-23 דקות. חשוב שהדג יהיה עשוי אבל לא מדי לכן הקפידו לבדוק. בחמש הדקות האחרונות נפתח את המכסה וניתן לדג לקבל גוון יפה ולהשחים.
4
אפשר להשתמש בכל ירק אחר שאוהבים..
1
נתחיל מלקלוף ולחתוך דק בטטות וכרישה לעיגולים. בסיר רוסטר או תבנית שמתאימה לתנור נסדר שכבה של בטטות ומעל את הכרישה. ניצוק מעט שמן זית ומלח גס ונכניס לתנור ב180 מעלות בטורבו למשך 20-25 דק’ ועד שהבטטות רכות. נוציא מהתנור.
2
נסדר את נתח הסלמון מעל הבטטות והכרישה, נערבב את כל חומרי הרוטב ונמזוג מעל הדג. את הפיצוחים יחד עם עשבי התיבול נקצוץ ונפזר על הדג.
3
נסגור את הרוסטר במכסה ונכניס לתנור על 170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20-23 דקות. חשוב שהדג יהיה עשוי אבל לא מדי לכן הקפידו לבדוק. בחמש הדקות האחרונות נפתח את המכסה וניתן לדג לקבל גוון יפה ולהשחים.