לןגן

דג סלמון בקראסט פיצוחים

מאת: איציק שלמה, פורסם: 05/01/2025 | 10:48
דג סלמון בקראסט פיצוחים

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרוטב

לקראסט

אופן הכנה

  1. נתחיל מלקלוף ולחתוך דק בטטות וכרישה לעיגולים. בסיר רוסטר או תבנית שמתאימה לתנור נסדר שכבה של בטטות ומעל את הכרישה. ניצוק מעט שמן זית ומלח גס ונכניס לתנור ב180 מעלות בטורבו למשך 20-25 דק’ ועד שהבטטות רכות. נוציא מהתנור

  2. נסדר את נתח הסלמון מעל הבטטות והכרישה, נערבב את כל חומרי הרוטב ונמזוג מעל הדג. את הפיצוחים יחד עם עשבי התיבול נקצוץ ונפזר על הדג

  3. נסגור את הרוסטר במכסה ונכניס לתנור על 170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20-23 דקות. חשוב שהדג יהיה עשוי אבל לא מדי לכן הקפידו לבדוק. בחמש הדקות האחרונות נפתח את המכסה וניתן לדג לקבל גוון יפה ולהשחים

  4. אפשר להשתמש בכל ירק אחר שאוהבים.