אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

76
צפיות

מרק אפונה

המתכון של
מרק אפונה

מרק טעים מאוד ומנחם בחורף הקר. בהשראת מתכון של ידידתי צביה אורן

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 שקית אפונה סנפרוסט (800 גר')
  • 1 בצל בינוני פרוס לקוביות מוזהב
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 קישוא נקי וחתוך לקוביות
  • ראש סלרי חתוך לקוביות
  • צרור קטן עלי סלרי והגבעול
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח לפי הטעם
  • 2 עלי דפנה
  • 4 שיני שום פרוסים דק
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר שמים את הבצל החתוך עם 2 כפות שמן זית, משחימים עד להזהבה.


  • 2

    מוסיפים את שאר הירקות, האפונה והתבלינים, ומאדים כמה דקות.


  • 3

    מוסיפים מים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי עד לריכוך.


  • 4

    לאחר הבישול, מרסקים חלקית, את המרק במוט בלנדר, עד שהכל חלק וסמיך.


  • 5

    טועמים ומשפרים טעמים אפשר להוסיף למרק 1/2 חבילת כוסברה קצוצה דק.


1

בסיר שמים את הבצל החתוך עם 2 כפות שמן זית, משחימים עד להזהבה.


2

מוסיפים את שאר הירקות, האפונה והתבלינים, ומאדים כמה דקות.


3

מוסיפים מים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי עד לריכוך.


4

לאחר הבישול, מרסקים חלקית, את המרק במוט בלנדר, עד שהכל חלק וסמיך.


5

טועמים ומשפרים טעמים אפשר להוסיף למרק 1/2 חבילת כוסברה קצוצה דק.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים