אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

5,067
צפיות

דג צלוי בטאבון

המתכון של
דג צלוי בטאבון

עסיסי, קריספי מבחוץ ורך מבפנים

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • שני דגים שלמים ונקיים מקשקשים ומבפנים לשני סועדים, כ- 1 ק''ג לדג, מסוג דניס או לוקוס או מושט או בורי
  • 3 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 2 שומר קלופים וחתוכים לרביעיות
  • חופן עגבניות שרי
  • פלפל ירוק חריף חתוך גס
  • עשבי תיבול לפי הטעם - תבלין טימין, רוזמרין, אורגנו, בזיליקום
  • חצי לימון פרוס לפרוסות דקות
  • חצי לימון לסחיטה על הדגים המוכנים
  • מלח גס + פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
אופן ההכנה
  • 1

    שוטפים ומייבשים היטב את הדגים הנקיים וחורצים בעור העבה שלהם 3 חריצים עמוקים משני הצדדים..


  • 2

    בקערה לערבב את שמן הזית ואת התבלינים..


  • 3

    לעסות את הדגים עם התערובת שבקערה..


  • 4

    בתבנית המתאימה לטאבון לסדר את הדגים ואת הירקות החתוכים ולמזוג על הירקות מה שנשאר מהרוטב שבקערה..


  • 5

    לחמם טאבון לחום של 350 מעלות ולהכניס את התבנית לצלייה ל- 7 דקות. לאחר מכן לסובב את הדג ולצלות עוד 6 דקות..


  • 6

    לכבות את הטאבון, לסגור את הדלת ולאפות עוד 10 דקות כשהוא סגור..


1

שוטפים ומייבשים היטב את הדגים הנקיים וחורצים בעור העבה שלהם 3 חריצים עמוקים משני הצדדים..


2

בקערה לערבב את שמן הזית ואת התבלינים..


3

לעסות את הדגים עם התערובת שבקערה..


4

בתבנית המתאימה לטאבון לסדר את הדגים ואת הירקות החתוכים ולמזוג על הירקות מה שנשאר מהרוטב שבקערה..


5

לחמם טאבון לחום של 350 מעלות ולהכניס את התבנית לצלייה ל- 7 דקות. לאחר מכן לסובב את הדג ולצלות עוד 6 דקות..


6

לכבות את הטאבון, לסגור את הדלת ולאפות עוד 10 דקות כשהוא סגור..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים