לןגן

דג צלוי בטאבון

מאת: אורית לוי, פורסם: 23/01/2022 | 14:16
דג צלוי בטאבון

תקציר המתכון: עסיסי, קריספי מבחוץ ורך מבפנים

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים ומייבשים היטב את הדגים הנקיים וחורצים בעור העבה שלהם 3 חריצים עמוקים משני הצדדים.

  2. בקערה לערבב את שמן הזית ואת התבלינים.

  3. לעסות את הדגים עם התערובת שבקערה.

  4. בתבנית המתאימה לטאבון לסדר את הדגים ואת הירקות החתוכים ולמזוג על הירקות מה שנשאר מהרוטב שבקערה.

  5. לחמם טאבון לחום של 350 מעלות ולהכניס את התבנית לצלייה ל- 7 דקות. לאחר מכן לסובב את הדג ולצלות עוד 6 דקות.

  6. לכבות את הטאבון, לסגור את הדלת ולאפות עוד 10 דקות כשהוא סגור.