אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

220
צפיות

ביגלה ירושלמי

המתכון של
ביגלה ירושלמי

ביגלה ירושלמי אמיתי ממש כמו בילדות

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מתכון בייגלה ירושלמי אמיתי
  • מרכיבים: (4 מנות)
  • קילו קמח שמרים להתפחה מהירה
  • 60 גרם סוכר
  • 550 גרם מים
  • 25 גרם מלח
  • 50 גרם שמן זית (עדין בטעמו) 
  • מעט שמן זית לשימון 
  • לסירופ סוכר
  • כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • לאפייה
  • חצי ליטר סירופ סוכר
  • חצי ק"ג שומשום
אופן ההכנה
  • 0

    1) לשים יחד בקערה את כל המרכיבים למעט המלח עד לאחידות הבצק..


  • 1

    2) מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-3 דקות נוספות. .


  • 2

    3) מניחים לבצק לתפוח בקערה משומנת כשעה וחצי. 4).


  • 3

    מחלקים את הבצק ל-5 כדורים שווים בגודלם ומניחים להם לנוח 20 דקות נוספות על משטח מקומח מתחת לשקית ניילון. בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומבשלים 5 דקות (מערבבים מדי פעם) 5).


  • 4

    יוצרים מהכדורים נקניקים ארוכים, מעבירים את סירופ הסוכר לתבנית רחבה ועמוקה שבתוכה מגבת נקייה ומגלגלים בפנים את נקניקי הבצק. 6).


  • 5

    מפזרים את השומשום בתבנית נוספת, מגלגלים בה את נקניקי הבצק, קושרים אותם יחד בקצוות ומתפיחים שוב לשעה וחצי. 7).


  • 6

    מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבייגלה כ-20 דקות..


  • 7

    טיפ: מומלץ להגיש על נייר עיתון עם זעתר מיובש.


0

1) לשים יחד בקערה את כל המרכיבים למעט המלח עד לאחידות הבצק..


1

2) מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-3 דקות נוספות. .


2

3) מניחים לבצק לתפוח בקערה משומנת כשעה וחצי. 4).


3

מחלקים את הבצק ל-5 כדורים שווים בגודלם ומניחים להם לנוח 20 דקות נוספות על משטח מקומח מתחת לשקית ניילון. בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומבשלים 5 דקות (מערבבים מדי פעם) 5).


4

יוצרים מהכדורים נקניקים ארוכים, מעבירים את סירופ הסוכר לתבנית רחבה ועמוקה שבתוכה מגבת נקייה ומגלגלים בפנים את נקניקי הבצק. 6).


5

מפזרים את השומשום בתבנית נוספת, מגלגלים בה את נקניקי הבצק, קושרים אותם יחד בקצוות ומתפיחים שוב לשעה וחצי. 7).


6

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבייגלה כ-20 דקות..


7

טיפ: מומלץ להגיש על נייר עיתון עם זעתר מיובש.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים