להרתיח 10 דקות פולים,עם קצת כורכום וכמוןהשתמשתי בסנפרוסט.
חצי קילו בשר בקר טחון, כוסברה ופטרוזיליה קצוצים, בצל קצוץ, תפו"א מגורד, מלח ופלפל, ראס אל חנות, אגוז מוסקט, כורכום ופפריקה. לערבב טוב ולמלות את הארטישוק, השתמשתי בסנפרוסט.
רוטב
לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף 3 שיני שום קצוצות, לאדות דקה,להוסיף כפית פפריקה מתוקה וכף כורכום, לערבב לפתיחת תבלינים, להוסיף מלח פלפל, כמון, ראס אל חנות,כף מרק עוף מהולה ב-2 כוסות מים חמים, להוסיף כמה גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס, ופולים, ברתיחה לשים את הארטישוק בסיר, על אש גבוהה כרבע שעה, ואז להנמיך את הגז לאש בינונית עד לצמצום הנוזלים והתרככות הארטישוק, אם יש צורך להוסיף מים מהצד.