ארטישוק ממולא בבשר ברוטב פולים וסלרי
מאת: אילת אליהו, פורסם: 29/09/2020 | 08:22
תקציר המתכון:
ארטישוק ממולא בשר
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
ארטישוק ממולא בשר ברוטב עם פולים וסלרי!!
-
להרתיח 10 דקות פולים,עם קצת כורכום וכמוןהשתמשתי בסנפרוסט.
-
חצי קילו בשר בקר טחון, כוסברה ופטרוזיליה קצוצים, בצל קצוץ, תפו"א מגורד, מלח ופלפל, ראס אל חנות, אגוז מוסקט, כורכום ופפריקה. לערבב טוב ולמלות את הארטישוק, השתמשתי בסנפרוסט.
רוטב
-
לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף 3 שיני שום קצוצות, לאדות דקה,להוסיף כפית פפריקה מתוקה וכף כורכום, לערבב לפתיחת תבלינים, להוסיף מלח פלפל, כמון, ראס אל חנות,כף מרק עוף מהולה ב-2 כוסות מים חמים, להוסיף כמה גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס, ופולים, ברתיחה לשים את הארטישוק בסיר, על אש גבוהה כרבע שעה, ואז להנמיך את הגז לאש בינונית עד לצמצום הנוזלים והתרככות הארטישוק, אם יש צורך להוסיף מים מהצד.
-
אם נשאר בשר, לכדרר ולהכניס לרוטב.
אופן הכנה
-