ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהלחמים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: בינוני
אופן ההכנה
-
1
בקערה שמים מים פושרים שמרים וסוכר מערבבים במטרפה ונותנים לתסיסה..
-
2
בקערה נוספת מערבבים את 2 סוגי הקמחים מוסיפים את המלח ומערבבים מוסיפים את עיסת השמרים ולשים עד לקבלת בצק רך, עושים גומה וממשיכים ללוש את הבצק, הבצק מעט דביק..
-
3
מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק וממשיכים ללוש אותו כמה דקות עד שהבצק מתאחד מידי פעם מוסיפים קמח..
-
4
משמנים את הבצק מעגלים לכדור משמנים קערה ומנחים את הבצק לתפיחה עד שיכפיל את נפחו..
-
5
מסדרים תבנית אפיה בנייר פרגמנט מקמחים אותה מעט..
-
6
מקמחים משטח עבודה ולשים מעט את הבצק מחלקים את הבצק ל-3 כדורים כל כדור מרדדים מעט ומגלגלים לצורת רולדה שמים בתבנית אפיה ומפזרים מעל מעט קמח שמים לתפיחה עד להגדלת הנפח..
-
7
חורצים חריצים עם סכין חדה לרוחב הבצק..
-
8
אופים בתנור בחום של 180 מעלות בערך שעה או עד שהלחמים מוכנים..
1
בקערה שמים מים פושרים שמרים וסוכר מערבבים במטרפה ונותנים לתסיסה..
2
בקערה נוספת מערבבים את 2 סוגי הקמחים מוסיפים את המלח ומערבבים מוסיפים את עיסת השמרים ולשים עד לקבלת בצק רך, עושים גומה וממשיכים ללוש את הבצק, הבצק מעט דביק..
3
מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק וממשיכים ללוש אותו כמה דקות עד שהבצק מתאחד מידי פעם מוסיפים קמח..
4
משמנים את הבצק מעגלים לכדור משמנים קערה ומנחים את הבצק לתפיחה עד שיכפיל את נפחו..
5
מסדרים תבנית אפיה בנייר פרגמנט מקמחים אותה מעט..
6
מקמחים משטח עבודה ולשים מעט את הבצק מחלקים את הבצק ל-3 כדורים כל כדור מרדדים מעט ומגלגלים לצורת רולדה שמים בתבנית אפיה ומפזרים מעל מעט קמח שמים לתפיחה עד להגדלת הנפח..
7
חורצים חריצים עם סכין חדה לרוחב הבצק..
8
אופים בתנור בחום של 180 מעלות בערך שעה או עד שהלחמים מוכנים..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים