ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהלחמים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל
אופן ההכנה
-
1
בקערה שמים קמח ומלח ומערבבים מוסיפים את השמרים ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עם מרית .
-
2
עד לקבלת בצק רך ודביק..
-
3
שמים לתפיחה עד להכפלת הנפח..
-
4
לאחר התפיחה מקמחים משטח עבודה ושמים את הבצק..
-
5
מרדדים את הבצק בתנועות עטיפה כמה עד ומעצבים לצורת ככר עגולה..
-
6
בקערה שמים נייר עטיפה ושמים בתוכה את כדור הבצק ומניחים להתפחה עד להגדלת הנפח..
-
7
את הלחם אפיתי בסיר ג'חנון אפשר לאפות גם בסיר חרס או סיר מקרמיקה מחממים תנור אפיה ל-250 מעלות .
-
8
ומכניסים את הסיר לתנור למשך 30 דקות, מעברים את ככר הלחם עם נייר האפייה לתוך הסיר מכסים מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים 15-20 דקות, לאחר 20 דקות מסירים את המכסה ואופים עוד כ- 20 דקות נוספות..
1
בקערה שמים קמח ומלח ומערבבים מוסיפים את השמרים ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עם מרית .
2
עד לקבלת בצק רך ודביק..
3
שמים לתפיחה עד להכפלת הנפח..
4
לאחר התפיחה מקמחים משטח עבודה ושמים את הבצק..
5
מרדדים את הבצק בתנועות עטיפה כמה עד ומעצבים לצורת ככר עגולה..
6
בקערה שמים נייר עטיפה ושמים בתוכה את כדור הבצק ומניחים להתפחה עד להגדלת הנפח..
7
את הלחם אפיתי בסיר ג'חנון אפשר לאפות גם בסיר חרס או סיר מקרמיקה מחממים תנור אפיה ל-250 מעלות .
8
ומכניסים את הסיר לתנור למשך 30 דקות, מעברים את ככר הלחם עם נייר האפייה לתוך הסיר מכסים מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים 15-20 דקות, לאחר 20 דקות מסירים את המכסה ואופים עוד כ- 20 דקות נוספות..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים