חצי שקית תירס קפוא (או כוס תירס שבור שטוף ומסונן ללא צורך בהשרייה)
תפוחי אדמה קטנים קלופים
ראש שום שלם
בצים מורתחים בנפרד
חלקי עוף איזה שאוהבים או בשר שריר 8 או אוסובוקו וכד' או פרווה !
רבע כוס שמן
חצי כפית כורכום
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
כף סילאן או תמר או שזיף מיובש
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף
5 כוסות מים
אופן ההכנה
1
נחמם את השמן בסיר נוסיף כורכום פפריקה ונערבב במהירות שלא ישרף נניח את חלקי העוף נטגן דקה מכל צד נזגג את הסילאן ...נוסיף את החיטה והתירס את שאר התיבול .
2
תפוחי אדמה והשום והמים רצוי רותחים ...נבשל להבה נמוכה 40 דקות נניח את הבצים הקשות בסיר....
3
בכניסת השבת נניח על פלטת שבת מכוסה במגבת או בתנור חום 100 מעלות מכניסת השבת עד לזמן הארוחה וכמובן אם זה בתנור לא לכסות במגבת 😱.
4
** הערה ניתן להוסיף כוס חומוס שהושרה לילה לפני או שעועית ולהכין מיקס חמין ** .
5
**תבדקו את החמין בחצות אם חסר מים תוסיפו כוס מים רותחים *** .
6
טעים ברמות אילנית בניזרי.
1
נחמם את השמן בסיר נוסיף כורכום פפריקה ונערבב במהירות שלא ישרף נניח את חלקי העוף נטגן דקה מכל צד נזגג את הסילאן ...נוסיף את החיטה והתירס את שאר התיבול .
2
תפוחי אדמה והשום והמים רצוי רותחים ...נבשל להבה נמוכה 40 דקות נניח את הבצים הקשות בסיר....
3
בכניסת השבת נניח על פלטת שבת מכוסה במגבת או בתנור חום 100 מעלות מכניסת השבת עד לזמן הארוחה וכמובן אם זה בתנור לא לכסות במגבת 😱.
4
** הערה ניתן להוסיף כוס חומוס שהושרה לילה לפני או שעועית ולהכין מיקס חמין ** .
5
**תבדקו את החמין בחצות אם חסר מים תוסיפו כוס מים רותחים *** .