אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

7,056
צפיות

חלות או לחמניות מעוצבות או רגילות

המתכון של
חלות או לחמניות מעוצבות או רגילות

רכות וטעימות

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק''ג קמח רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 אבקת אפיה
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר אפשר פחות
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כוסות מים בערך
  • להברשה
  • 1 ביצה עם מעט מים ,מעט סוכר חום ומעט מלח
  • אם רוצים להבריש עם סירופ
  • לבשל על הגז
  • 1 כוס מים, חצי כוס סוכר וסוכר וניל לבשל על הגז רבע שעה
אופן ההכנה
  • 1

    לשים בקערה כוס מים שמרים וסוכר ולהמתין רבע שעה .


  • 2

    להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק רך ונעים , לכסות להתפיח חצי שעה ללוש ושוב התפחה של חצי שעה תבדקו שהבצק תפח .


  • 3

    אפשר להכין את הבצק ולהכניס לילה למקרר.


  • 4

    לחלק את הבצק לכדורים ולתת לנוח .


  • 5

    לעשות צורה להניח בתבנית על נייר אפיה , לחמם תנור על 200 מעלות רגיל ,למרוח ביצה ושומשום ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה .


  • 6

    אם רוצים אפשר להבריש בסוף האפיה סירופ סוכר לקבלת לחמניה מתוקה ויפה יותר לא חייב.


  • 7

    בהצלחה .


1

לשים בקערה כוס מים שמרים וסוכר ולהמתין רבע שעה .


2

להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק רך ונעים , לכסות להתפיח חצי שעה ללוש ושוב התפחה של חצי שעה תבדקו שהבצק תפח .


3

אפשר להכין את הבצק ולהכניס לילה למקרר.


4

לחלק את הבצק לכדורים ולתת לנוח .


5

לעשות צורה להניח בתבנית על נייר אפיה , לחמם תנור על 200 מעלות רגיל ,למרוח ביצה ושומשום ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה .


6

אם רוצים אפשר להבריש בסוף האפיה סירופ סוכר לקבלת לחמניה מתוקה ויפה יותר לא חייב.


7

בהצלחה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים