אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

1,667
צפיות

מרק שעועית

המתכון של
מרק שעועית

טעים ומשביע. אפשרי פרווה או עם בשר

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • חצי קילו שעועית יבשה - שוטפים ומשרים בקערה עם מים לילה.
  • בצל אחד קלוף וקצוץ
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • תבלינים: חוויג' מרק, פפריקה,
  • שום כתוש, פטרוזליה יבשה
  • מלח לפי הטעם.
  • הערה: תבלינים אפשר לדלג על הוספת חוויג' מרק ולהוסיף במקום חצי כפית כורכום (להעשרת הגוון).
אופן ההכנה
  • 1

    להניח שלוש כפות שמן בסיר ולאדות את הבצל הקצוץ. .


  • 2

    להוסיף רסק עגבניות ופפריקה ולערבב מעט עם השמן והבצל. אחרי כחצי דקה להוסיף את השעועית (לאחר השרייה), לערבב עם תכולת הסיר ולהוסיף 4 כוסות מים. .


  • 3

    אם רוצים להוסיף בשר או עוף, מניחים בסיר ומערבבים מעט עם התבלינים, לפני הוספת המים. .


  • 4

    לתבל: מלח, חוויג' (או כורכום), שום כתוש טרי או מיובש, פטרוזיליה טרי או מיובש. .


  • 5

    לאחר רתיחה, לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה שעתיים..


  • 6

    * אם משתמשים בשעועית של סנפרוסט, ניתן לקצר את הבישול לשעה אחת להוסיף תפוח אדמה קלוף וחתוך (שיסמיך את המרק)..


  • 7

    במהלך הבישול יש לטעום ולשפר טעמים אישיים..


1

להניח שלוש כפות שמן בסיר ולאדות את הבצל הקצוץ. .


2

להוסיף רסק עגבניות ופפריקה ולערבב מעט עם השמן והבצל. אחרי כחצי דקה להוסיף את השעועית (לאחר השרייה), לערבב עם תכולת הסיר ולהוסיף 4 כוסות מים. .


3

אם רוצים להוסיף בשר או עוף, מניחים בסיר ומערבבים מעט עם התבלינים, לפני הוספת המים. .


4

לתבל: מלח, חוויג' (או כורכום), שום כתוש טרי או מיובש, פטרוזיליה טרי או מיובש. .


5

לאחר רתיחה, לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה שעתיים..


6

* אם משתמשים בשעועית של סנפרוסט, ניתן לקצר את הבישול לשעה אחת להוסיף תפוח אדמה קלוף וחתוך (שיסמיך את המרק)..


7

במהלך הבישול יש לטעום ולשפר טעמים אישיים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים