ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהמרקים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
חצי קילו שעועית יבשה - שוטפים ומשרים בקערה עם מים לילה.
-
-
-
תבלינים: חוויג' מרק, פפריקה,
-
-
-
הערה: תבלינים אפשר לדלג על הוספת חוויג' מרק ולהוסיף במקום חצי כפית כורכום (להעשרת הגוון).
אופן ההכנה
-
1
להניח שלוש כפות שמן בסיר ולאדות את הבצל הקצוץ. .
-
2
להוסיף רסק עגבניות ופפריקה ולערבב מעט עם השמן והבצל. אחרי כחצי דקה להוסיף את השעועית (לאחר השרייה), לערבב עם תכולת הסיר ולהוסיף 4 כוסות מים. .
-
3
אם רוצים להוסיף בשר או עוף, מניחים בסיר ומערבבים מעט עם התבלינים, לפני הוספת המים. .
-
4
לתבל: מלח, חוויג' (או כורכום), שום כתוש טרי או מיובש, פטרוזיליה טרי או מיובש. .
-
5
לאחר רתיחה, לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה שעתיים..
-
6
* אם משתמשים בשעועית של סנפרוסט, ניתן לקצר את הבישול לשעה אחת להוסיף תפוח אדמה קלוף וחתוך (שיסמיך את המרק)..
-
7
במהלך הבישול יש לטעום ולשפר טעמים אישיים..
1
להניח שלוש כפות שמן בסיר ולאדות את הבצל הקצוץ. .
2
להוסיף רסק עגבניות ופפריקה ולערבב מעט עם השמן והבצל. אחרי כחצי דקה להוסיף את השעועית (לאחר השרייה), לערבב עם תכולת הסיר ולהוסיף 4 כוסות מים. .
3
אם רוצים להוסיף בשר או עוף, מניחים בסיר ומערבבים מעט עם התבלינים, לפני הוספת המים. .
4
לתבל: מלח, חוויג' (או כורכום), שום כתוש טרי או מיובש, פטרוזיליה טרי או מיובש. .
5
לאחר רתיחה, לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה שעתיים..
6
* אם משתמשים בשעועית של סנפרוסט, ניתן לקצר את הבישול לשעה אחת להוסיף תפוח אדמה קלוף וחתוך (שיסמיך את המרק)..
7
במהלך הבישול יש לטעום ולשפר טעמים אישיים..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים