תקציר המתכון: טעים ומשביע. אפשרי פרווה או עם בשר
קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
להניח שלוש כפות שמן בסיר ולאדות את הבצל הקצוץ.
להוסיף רסק עגבניות ופפריקה ולערבב מעט עם השמן והבצל. אחרי כחצי דקה להוסיף את השעועית (לאחר השרייה), לערבב עם תכולת הסיר ולהוסיף 4 כוסות מים.
אם רוצים להוסיף בשר או עוף, מניחים בסיר ומערבבים מעט עם התבלינים, לפני הוספת המים.
לתבל: מלח, חוויג' (או כורכום), שום כתוש טרי או מיובש, פטרוזיליה טרי או מיובש.
לאחר רתיחה, לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה שעתיים.
* אם משתמשים בשעועית של סנפרוסט, ניתן לקצר את הבישול לשעה אחת להוסיף תפוח אדמה קלוף וחתוך (שיסמיך את המרק).
במהלך הבישול יש לטעום ולשפר טעמים אישיים.