אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

1,184
צפיות

שבלולי בצק במילוי בשר טחון

המתכון של
שבלולי בצק במילוי בשר טחון

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • חומרים
  • 2 כוסות מים חמים (250 מ"ל לכוס)
  • 1 כף של מלח
  • 2 כפות של סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 4.5 כוסות קמח מנופה
  • חומרים למילוי
  • 300 גר' בשר בקר טחון
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים/ מתוקים
  • 1 עגבניה מקולפת חתוכה לקוביות
  • 1 בצל קצוץ
  • רבע כוס שמן קנולה
  • 1 כף סירופ רימונים
  • כפית מלח
  • כפית כמון
  • כפית כורכום
  • למריחה על הבצק
  • 100 גרם מחמאה מומסת
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים 2 כוסות מים, כף מלח, 2 כפות סוכר ושמרים יבשים מערבבים במטרפה, מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק רך ומעט דביק, מכסים ומשאירים להתפחה עד להגדלת הנפח..


  • 2

    לאחר שהבצק תפח לשים מעט, משמנים מגש עגול גדול בשמן משמנים את הידיים וצרים 8 כדורים מניחים על התבנית עם השמן..


  • 3

    משמנים משטח עבודה ופותחים את הבצק לעלה דק ושקוף שמים 2 כפיות של מחמאה על הבצק וממשיכים לפתוח לעלה דק ושקוף..


  • 4

    מגלגלים כל צד עד לאמצע וסוגרים לצורת שבלול, מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. כך עושים עם כל הכדורים..


  • 5

    משטחים את הבצק כך שנוצרת מעין קערית של בצק ממלאים בבשר הטחון בכמות נדיבה..


  • 6

    מחממים מראש תנור ל-210 מעלות ואופים בתנור במשך כ 45/50 דקות, עד לקבלת צבע זהוב חום..


  • 7

    אופן הכנת המילוי:.


  • 8

    בקערה שמים בשר טחון, בצל קצוץ, פלפל חריף חתוך לקוביות 1/4 כוס שמן קנולה, סירופ רימונים, מלח, כורכום, פפריקה מתוקה מערבבים הכל ביחד עד לאיחוד כל החומרים מכסים ונותנים למנוחה..


1

בקערה שמים 2 כוסות מים, כף מלח, 2 כפות סוכר ושמרים יבשים מערבבים במטרפה, מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק רך ומעט דביק, מכסים ומשאירים להתפחה עד להגדלת הנפח..


2

לאחר שהבצק תפח לשים מעט, משמנים מגש עגול גדול בשמן משמנים את הידיים וצרים 8 כדורים מניחים על התבנית עם השמן..


3

משמנים משטח עבודה ופותחים את הבצק לעלה דק ושקוף שמים 2 כפיות של מחמאה על הבצק וממשיכים לפתוח לעלה דק ושקוף..


4

מגלגלים כל צד עד לאמצע וסוגרים לצורת שבלול, מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. כך עושים עם כל הכדורים..


5

משטחים את הבצק כך שנוצרת מעין קערית של בצק ממלאים בבשר הטחון בכמות נדיבה..


6

מחממים מראש תנור ל-210 מעלות ואופים בתנור במשך כ 45/50 דקות, עד לקבלת צבע זהוב חום..


7

אופן הכנת המילוי:.


8

בקערה שמים בשר טחון, בצל קצוץ, פלפל חריף חתוך לקוביות 1/4 כוס שמן קנולה, סירופ רימונים, מלח, כורכום, פפריקה מתוקה מערבבים הכל ביחד עד לאיחוד כל החומרים מכסים ונותנים למנוחה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים