לןגן

שבלולי בצק במילוי בשר טחון

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 21/03/2019 | 22:25
שבלולי בצק במילוי בשר טחון

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חומרים

חומרים למילוי

אופן הכנה

  1. בקערה שמים 2 כוסות מים, כף מלח, 2 כפות סוכר ושמרים יבשים מערבבים במטרפה, מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק רך ומעט דביק, מכסים ומשאירים להתפחה עד להגדלת הנפח.

  2. לאחר שהבצק תפח לשים מעט, משמנים מגש עגול גדול בשמן משמנים את הידיים וצרים 8 כדורים מניחים על התבנית עם השמן.

  3. משמנים משטח עבודה ופותחים את הבצק לעלה דק ושקוף שמים 2 כפיות של מחמאה על הבצק וממשיכים לפתוח לעלה דק ושקוף.

  4. מגלגלים כל צד עד לאמצע וסוגרים לצורת שבלול, מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. כך עושים עם כל הכדורים.

  5. משטחים את הבצק כך שנוצרת מעין קערית של בצק ממלאים בבשר הטחון בכמות נדיבה.

  6. מחממים מראש תנור ל-210 מעלות ואופים בתנור במשך כ 45/50 דקות, עד לקבלת צבע זהוב חום.

  7. אופן הכנת המילוי:

  8. בקערה שמים בשר טחון, בצל קצוץ, פלפל חריף חתוך לקוביות 1/4 כוס שמן קנולה, סירופ רימונים, מלח, כורכום, פפריקה מתוקה מערבבים הכל ביחד עד לאיחוד כל החומרים מכסים ונותנים למנוחה.