1 כוס מים פושרים}את הנוזלים בהדרגה לפי ספיחת הקמח , כוס חד״פ קרטון.
כפית תמצית וניל + מעט גרידת לימון
1/4 כפית מלח
מילוי לגביניות
500 גר גבינת טוב טעם
2 סוכר וניל
1 ביצה l
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס סוכר
2 כפות פודינג וניל
גרידת לימון+ צימוקים (אופציה, לא חובה ).
אופן ההכנה
1
בקערת המיקסר עם וו לישה נערבב את כל החומרים היבשים ( מלבד המלח),לאחר מכן להוסיף את הביצים, את הנוזלים בהדרגה , את החמאה ותמצית הוניל + גרידת לימון .
2
להמשיך לערבל עד להתגבשות בצק.
3
ואז להוסיף את המלח. .
4
עירבול ולישה טובה- בערך 8-9 דקות להוציא על השיש וללוש עוד קצת ביד..
5
לשמן את הבצק מעט ולעטוף את הקערה .
6
להתפיח עד להכפלת הנפח במקום חמים 1.5-2 שעות. להוציא את הבצר ולחלק ל 4/5 חתיכות על משטח מקומח מעט . .
7
לגביניות: לרדד למלבן בעובי 1/2 ס״מ ולחתוך לריבועים שווים בכל ריבוע לשים כפית ממלית הגבינה ולסגור בצורת מעטפה. לציפוי: למרוח ביצה טרופה מהולה במעט מים . .
8
להשאיר לתפיחה נוספת לפני הכניסה לתנור (בערך 45 -60 דקות ).אפייה על 180 מעלות תנור שחומם מראש , עד הזהבה יפה .ניתן להכין מהבצק גם קראנץ שוקולד, ושבלולי קינמון ...
1
בקערת המיקסר עם וו לישה נערבב את כל החומרים היבשים ( מלבד המלח),לאחר מכן להוסיף את הביצים, את הנוזלים בהדרגה , את החמאה ותמצית הוניל + גרידת לימון .
2
להמשיך לערבל עד להתגבשות בצק.
3
ואז להוסיף את המלח. .
4
עירבול ולישה טובה- בערך 8-9 דקות להוציא על השיש וללוש עוד קצת ביד..
5
לשמן את הבצק מעט ולעטוף את הקערה .
6
להתפיח עד להכפלת הנפח במקום חמים 1.5-2 שעות. להוציא את הבצר ולחלק ל 4/5 חתיכות על משטח מקומח מעט . .
7
לגביניות: לרדד למלבן בעובי 1/2 ס״מ ולחתוך לריבועים שווים בכל ריבוע לשים כפית ממלית הגבינה ולסגור בצורת מעטפה. לציפוי: למרוח ביצה טרופה מהולה במעט מים . .
8
להשאיר לתפיחה נוספת לפני הכניסה לתנור (בערך 45 -60 דקות ).אפייה על 180 מעלות תנור שחומם מראש , עד הזהבה יפה .ניתן להכין מהבצק גם קראנץ שוקולד, ושבלולי קינמון ...