לןגן

גביניות

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 23/04/2018 | 03:00
גביניות

תקציר המתכון: בצק שמרים אליפות לגביניות שניתן להכין ממנו גם קראנץ שוקולד , שבלולי קינמון וכו׳

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מילוי לגביניות

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה נערבב את כל החומרים היבשים ( מלבד המלח),לאחר מכן להוסיף את הביצים, את הנוזלים בהדרגה , את החמאה ותמצית הוניל + גרידת לימון

  2. להמשיך לערבל עד להתגבשות בצק

  3. ואז להוסיף את המלח.

  4. עירבול ולישה טובה- בערך 8-9 דקות להוציא על השיש וללוש עוד קצת ביד.

  5. לשמן את הבצק מעט ולעטוף את הקערה

  6. להתפיח עד להכפלת הנפח במקום חמים 1.5-2 שעות. להוציא את הבצר ולחלק ל 4/5 חתיכות על משטח מקומח מעט .

  7. לגביניות: לרדד למלבן בעובי 1/2 ס״מ ולחתוך לריבועים שווים בכל ריבוע לשים כפית ממלית הגבינה ולסגור בצורת מעטפה. לציפוי: למרוח ביצה טרופה מהולה במעט מים .

  8. להשאיר לתפיחה נוספת לפני הכניסה לתנור (בערך 45 -60 דקות ).אפייה על 180 מעלות תנור שחומם מראש , עד הזהבה יפה .ניתן להכין מהבצק גם קראנץ שוקולד, ושבלולי קינמון ..