6 כפות שמן זית / 6 כפות קנולה (מה שאוהבים, אני אוהבת לשים 3 כפות שמן זית ו-3 כפות קנולה).
מיץ סחוט טרי מחצי לימון בינוני.
1 כפית מלח.
1 כפית פלפל שחור גרוס.
1 כפית תבלין פלפל, לימון פרסי ושום, תבליני אהרוני, מוסיף המון טעם (אפשר לוותר גם בלי התבלין הדג יוצא טעים טעים).
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות.
2
מניחים בתבנית משומנת את נתחי הדג כשהצד עם העור כלפי מטה .
3
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב .
4
מורחים את נתחי הדג בעזרת מברשת ברוטב כך שהוא יכסה את כל פני הדג.
5
מפזרים מעל יפה את השקדים המולבנים.
6
מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות.
7
טיפ: אין לאפות את דג הסלמון בטמפרטורה נמוכה, דג הסלמון הוא דג עדין ומתייבש בקלות, אפו את הדג סלמון גלוי ולא מכוסה, לא יותר מ-18 עד 20 דקות, בדקו בעזרת מזלג אם הדג מתפרק בקלות הוא מוכן לזלילה..
8
כדאי הכינו עם תוספת של תפוח אדמה ליד, שעועית ירוקה ליד, כרובית אפויה ליד, אורז לבן ועוד.
9
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
מחממים תנור ל-200 מעלות.
2
מניחים בתבנית משומנת את נתחי הדג כשהצד עם העור כלפי מטה .
3
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב .
4
מורחים את נתחי הדג בעזרת מברשת ברוטב כך שהוא יכסה את כל פני הדג.
5
מפזרים מעל יפה את השקדים המולבנים.
6
מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות.
7
טיפ: אין לאפות את דג הסלמון בטמפרטורה נמוכה, דג הסלמון הוא דג עדין ומתייבש בקלות, אפו את הדג סלמון גלוי ולא מכוסה, לא יותר מ-18 עד 20 דקות, בדקו בעזרת מזלג אם הדג מתפרק בקלות הוא מוכן לזלילה..
8
כדאי הכינו עם תוספת של תפוח אדמה ליד, שעועית ירוקה ליד, כרובית אפויה ליד, אורז לבן ועוד.