לןגן

דג סלמון אפוי בתנור של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 07/01/2018 | 19:17
דג סלמון אפוי בתנור של סבתא לאה

תקציר המתכון: מנצח, הכי טעיםםם, עסיסי, כל ביס חגיגה, מושלם, מתכון קליל לדיאטה, לאירוח, לארוחת ערב, לארוחת שבת.

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לקישוט

לרוטב

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות

  2. מניחים בתבנית משומנת את נתחי הדג כשהצד עם העור כלפי מטה

  3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב

  4. מורחים את נתחי הדג בעזרת מברשת ברוטב כך שהוא יכסה את כל פני הדג

  5. מפזרים מעל יפה את השקדים המולבנים

  6. מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות

  7. טיפ: אין לאפות את דג הסלמון בטמפרטורה נמוכה, דג הסלמון הוא דג עדין ומתייבש בקלות, אפו את הדג סלמון גלוי ולא מכוסה, לא יותר מ-18 עד 20 דקות, בדקו בעזרת מזלג אם הדג מתפרק בקלות הוא מוכן לזלילה.

  8. כדאי הכינו עם תוספת של תפוח אדמה ליד, שעועית ירוקה ליד, כרובית אפויה ליד, אורז לבן ועוד

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה