ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהעוגיות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
להצלחת העוגיות יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
-
500 גרם קמח לבן מנופה (3 וחצי כוסות קמח) או 350 גרם קמח לבן מנופה (2 וחצי כוסות קמח) + 150 גרם קמח מלא מנופה (1 כוס).
-
-
100 גרם חמאה רכה או 100 גרם מחמאה רכה.
-
-
חצי כוס דבש או חצי כוס סילאן.
-
-
כפית גרדת תפוז או כפית גרדת לימון (אופציה אפשר לוותר).
-
חצי כוס מיץ תפוזים (ממליצה להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי ולא ממשקה ממותק).
-
-
-
1 ביצה או 1/8 כוס טחינה גולמית לטבעונים.
אופן ההכנה
-
1
תחילה לחמם תנור ל- 180 מעלות.
-
2
בקערה גדולה לשים את כל מרכיבי העוגיות ובעזרת הידיים ללוש כמה דקות עד לקבלת בצק רך, נעים ונוח לעבודה.
-
3
להניח בצד לרבע שעה מנוחה.
-
4
להעביר את הבצק דרך מכונת הבשר כשעליה מורכב החלק שמעצב את העוגיות, דוחסים אותו פנימה, חותכים רצועות באורך של 7-8 ס"מ.
-
5
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים, ואופים כ- 20-25 עד להזהבה קלה.
-
6
זה הזמן להתאפק!!! חשוב לקרר היטב את העוגיות לפני הכנסתם לקופסה אחרת הן מתפרקות.
-
7
הכי טעים להגיש עם התה/קפה ונהנים.
-
8
טיפ: אפשר לרדד את הבצק ולקרוץ עוגיות בעזרת גלגלת זיגזג (גלגלת פיצה) רצועות מלבניות או ליצור צורה של כעך כמו בעוגיות עבאדי.
-
9
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
תחילה לחמם תנור ל- 180 מעלות.
2
בקערה גדולה לשים את כל מרכיבי העוגיות ובעזרת הידיים ללוש כמה דקות עד לקבלת בצק רך, נעים ונוח לעבודה.
3
להניח בצד לרבע שעה מנוחה.
4
להעביר את הבצק דרך מכונת הבשר כשעליה מורכב החלק שמעצב את העוגיות, דוחסים אותו פנימה, חותכים רצועות באורך של 7-8 ס"מ.
5
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים, ואופים כ- 20-25 עד להזהבה קלה.
6
זה הזמן להתאפק!!! חשוב לקרר היטב את העוגיות לפני הכנסתם לקופסה אחרת הן מתפרקות.
7
הכי טעים להגיש עם התה/קפה ונהנים.
8
טיפ: אפשר לרדד את הבצק ולקרוץ עוגיות בעזרת גלגלת זיגזג (גלגלת פיצה) רצועות מלבניות או ליצור צורה של כעך כמו בעוגיות עבאדי.
9
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים