לןגן

עוגיות מרוקאיות ללא סוכר של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 27/12/2017 | 18:56
עוגיות מרוקאיות ללא סוכר של סבתא לאה

תקציר המתכון: טעימות, פריכות, מושלמות עם התה/קפה, קלות להכנה, ניתן להכין גם ללא מכונה וללא מיקסר והתוצאה נהדרת. בונוס גם הטבעונים יכולים להשתתף בחגיגה.

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. תחילה לחמם תנור ל- 180 מעלות

  2. בקערה גדולה לשים את כל מרכיבי העוגיות ובעזרת הידיים ללוש כמה דקות עד לקבלת בצק רך, נעים ונוח לעבודה

  3. להניח בצד לרבע שעה מנוחה

  4. להעביר את הבצק דרך מכונת הבשר כשעליה מורכב החלק שמעצב את העוגיות, דוחסים אותו פנימה, חותכים רצועות באורך של 7-8 ס"מ

  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים, ואופים כ- 20-25 עד להזהבה קלה

  6. זה הזמן להתאפק!!! חשוב לקרר היטב את העוגיות לפני הכנסתם לקופסה אחרת הן מתפרקות

  7. הכי טעים להגיש עם התה/קפה ונהנים

  8. טיפ: אפשר לרדד את הבצק ולקרוץ עוגיות בעזרת גלגלת זיגזג (גלגלת פיצה) רצועות מלבניות או ליצור צורה של כעך כמו בעוגיות עבאדי

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה