אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

10,890
צפיות

בורקס בצק ספידי במילוי חציל וגבינות

המתכון של
בורקס בצק ספידי במילוי חציל וגבינות

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לכמות של 45-50 יחידות (קורצן בקוטר כוס שתיה)
  • בצק ספידי : 3 כוסות קמח רגיל, 1 כוס מים חמימים, 3/4 כוס שמן, 1 כפית מלח
  • מילוי : 1/2 צנצנת (קנויה) חציל קלוי על האש, 150 גר' גבינה בולגרית, 50 גר' גבינה צהובה מגוררת - קצקבל / פרמזן / פיקורינו, פלפל שחור, מלח
  • אפשר גם לערבב גביע גבינת שמנת 30% של גד, וחצי גביע חציל על האש (200 גר') של צבר ולהוסיף גבינת קצקבל מגורדת 150 גר'
אופן ההכנה
  • 1

    לערבב את כל חומרי הבצק. את המים והשמן לשפוך לאט לאט. ליצור עיגולים עם כוס/קורצן.


  • 2

    לערבב את כל חומרי המילוי, את הגבינה הבולגרית לגרד או לחתוך לחתיכות קטנות. לטעום ואם צריך להוסיף מלח, כף אבקת מרק עוף.


  • 3

    למלא כל עיגול עם המילוי לסגור ולהדק טוב.


  • 4

    להבריש ביצה ולפזר סומסום. לאפות כ- 1/2 שעה בחום 175 מעלות.


  • 5

    אני מקפיאה את הבורקסים. ניתן לאפות ללא הפשרה. מברישה עליהם ביצה ומפזרת סומסום.


  • 6

    במידה ומכינים בורקסים גדולים כמו בתמונה למטה - הכמות שיוצאת = 22 בורקסים.


1

לערבב את כל חומרי הבצק. את המים והשמן לשפוך לאט לאט. ליצור עיגולים עם כוס/קורצן.


2

לערבב את כל חומרי המילוי, את הגבינה הבולגרית לגרד או לחתוך לחתיכות קטנות. לטעום ואם צריך להוסיף מלח, כף אבקת מרק עוף.


3

למלא כל עיגול עם המילוי לסגור ולהדק טוב.


4

להבריש ביצה ולפזר סומסום. לאפות כ- 1/2 שעה בחום 175 מעלות.


5

אני מקפיאה את הבורקסים. ניתן לאפות ללא הפשרה. מברישה עליהם ביצה ומפזרת סומסום.


6

במידה ומכינים בורקסים גדולים כמו בתמונה למטה - הכמות שיוצאת = 22 בורקסים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים