להצלחת הפיצה יש להשתמש בכוסות ובכפות מדידה אוניברסליות.
מרכיבי הפיצה מתאימים ל- 2 פיצות בינוניות או פיצה גדולה בגודל תבנית התנור.
3 כוסות קמח לבן מנופה + שקית אבקת אפייה.
גביע גבינה לבנה (250 גר').
רבע כוס שמן זית או קנולה, ממליצה שמן זית.
2 ביצים.
כפית מלח.
כפית אורגנו יבש (אפשר לוותר).
חצי כפית סוכר.
2-3 כפות חלב או מים.
רוטב פיצה קנוי או רוטב פיצה ביתי שלי (בקערה לערבב 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות + 4 כפות שמן זית או קנולה + כף סוכר + כפית מלח + כף אורגנו יבש + 2-3 שיני שום כתושות + 5-6 כפות מים ערבבו היטב וצקו על הבצק (ממליצה לטעום את הרוטב לפני שיוצקים על הבצק, שפרו טעמים).
200 גרם מוצרלה או 200 גרם פתיתי גבינה צהובה + גבינת קשקבל מגורדת, כל אחד ישים גבינה קשה כראות עיניו את מה שהוא אוהב.
תוספות גם כל אחד כראות עיניו זיתים, עגבניות, בצל, פטריות, טונה ועוד.
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 200 מעלות על מצב טורבו.
2
מניחים בקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים ידנית או במיקסר עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
3
על משטח עבודה מקומח קלות או על נייר אפייה מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעיגול דק ומשטחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומנת קלות.
4
יוצקים על הבצק את רוטב הפיצה, מורחים קלות את שולי הבצק בשמן זית ומפזרים את הגבינה הקשה והתוספות.
5
אופים את הפיצות כ- 20 דקות.
6
הפיצה כמובן הכי טעימה כשהיא חמה מהתנור, אבל אין בעייה בחימום חוזר.
7
אז זה המתכון הזריז שלי לפיצה, נסו כדאי, אני בטוחה שהוא יהפוך לחבר קבוע בארוחות שלכם.
8
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
מחממים תנור ל- 200 מעלות על מצב טורבו.
2
מניחים בקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים ידנית או במיקסר עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
3
על משטח עבודה מקומח קלות או על נייר אפייה מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעיגול דק ומשטחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומנת קלות.
4
יוצקים על הבצק את רוטב הפיצה, מורחים קלות את שולי הבצק בשמן זית ומפזרים את הגבינה הקשה והתוספות.
5
אופים את הפיצות כ- 20 דקות.
6
הפיצה כמובן הכי טעימה כשהיא חמה מהתנור, אבל אין בעייה בחימום חוזר.
7
אז זה המתכון הזריז שלי לפיצה, נסו כדאי, אני בטוחה שהוא יהפוך לחבר קבוע בארוחות שלכם.