פיצה זריזה צ'יק צ'אק של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 10/08/2017 | 21:11
תקציר המתכון:
טעימה, זוללים אותה ישר מהשולחן, אין יום שבת בבוקר יחד עם הסביח בלי הפיצה.
קטגוריה: פיצה,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
להצלחת הפיצה יש להשתמש בכוסות ובכפות מדידה אוניברסליות.
-
מרכיבי הפיצה מתאימים ל- 2 פיצות בינוניות או פיצה גדולה בגודל תבנית התנור.
-
3 כוסות קמח לבן מנופה + שקית אבקת אפייה.
-
גביע גבינה לבנה (250 גר').
-
רבע כוס שמן זית או קנולה, ממליצה שמן זית.
-
2 ביצים.
-
כפית מלח.
-
כפית אורגנו יבש (אפשר לוותר).
-
חצי כפית סוכר.
-
2-3 כפות חלב או מים.
-
רוטב פיצה קנוי או רוטב פיצה ביתי שלי (בקערה לערבב 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות + 4 כפות שמן זית או קנולה + כף סוכר + כפית מלח + כף אורגנו יבש + 2-3 שיני שום כתושות + 5-6 כפות מים ערבבו היטב וצקו על הבצק (ממליצה לטעום את הרוטב לפני שיוצקים על הבצק, שפרו טעמים).
-
200 גרם מוצרלה או 200 גרם פתיתי גבינה צהובה + גבינת קשקבל מגורדת, כל אחד ישים גבינה קשה כראות עיניו את מה שהוא אוהב.
-
תוספות גם כל אחד כראות עיניו זיתים, עגבניות, בצל, פטריות, טונה ועוד.
אופן הכנה
-
מחממים תנור ל- 200 מעלות על מצב טורבו
-
מניחים בקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים ידנית או במיקסר עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק
-
על משטח עבודה מקומח קלות או על נייר אפייה מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעיגול דק ומשטחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומנת קלות
-
יוצקים על הבצק את רוטב הפיצה, מורחים קלות את שולי הבצק בשמן זית ומפזרים את הגבינה הקשה והתוספות
-
אופים את הפיצות כ- 20 דקות
-
הפיצה כמובן הכי טעימה כשהיא חמה מהתנור, אבל אין בעייה בחימום חוזר
-
אז זה המתכון הזריז שלי לפיצה, נסו כדאי, אני בטוחה שהוא יהפוך לחבר קבוע בארוחות שלכם
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה