אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

18,854
צפיות

עוגיות שמרים

המתכון של
עוגיות שמרים

למה יש מישהי שלא אוהבת??? אין מצב!!! עוגיות שמרים הכי טעימות שיש😍😍😍

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1 שקית משפר אפיה(10 גרם )
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 סוכר וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות מים פושרים
  • למילוי
  • שוקולד נוטלה
  • או ממרח חלבה
  • או כל מילוי אחר שאוהבים
  • סירופ
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 סוכר וניל
  • מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר נערבב את הקמח עם השמרים והמשפר אפיה, נוסיף את הסוכר והסוכר וניל,נמשיך לערבב ונוסיף את התמצית וניל,הביצים והשמן בסוף נוסיף את המים בהדרגה, ללוש כ-6 דקות עד שנוצר בצק גמיש..


  • 2

    נעביר לקערה להתפחה של חצי שעה -40 דקות..


  • 3

    נחלק את הבצק ל-5 כדורים שווים נכסה במגבת וניתן להם מנוחה של 15 דקות..


  • 4

    מרדדים כל כדור למלבן דק,נמרח את המילוי ונגלגל לרולדה ונחתוך לעיגולים..


  • 5

    או לרדד לעיגול , למרוח שוקולד ולחתוך למשולשים ולגלגל לקרוואסון..


  • 6

    נעביר לתבנית עם נייר אפיה ונניח להתפחה נוספת של כ-חצי שעה...


  • 7

    נבריש את העוגיות בביצה טרופה עם כפית מים וכף סוכר ונפזר מעל שומשום..


  • 8

    נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמזהיב, בערך חצי שעה..


  • 9

    לאחר האפיה נבריש מעל את הסירופ שהכנו.


  • 10

    בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤..


1

בקערת מיקסר נערבב את הקמח עם השמרים והמשפר אפיה, נוסיף את הסוכר והסוכר וניל,נמשיך לערבב ונוסיף את התמצית וניל,הביצים והשמן בסוף נוסיף את המים בהדרגה, ללוש כ-6 דקות עד שנוצר בצק גמיש..


2

נעביר לקערה להתפחה של חצי שעה -40 דקות..


3

נחלק את הבצק ל-5 כדורים שווים נכסה במגבת וניתן להם מנוחה של 15 דקות..


4

מרדדים כל כדור למלבן דק,נמרח את המילוי ונגלגל לרולדה ונחתוך לעיגולים..


5

או לרדד לעיגול , למרוח שוקולד ולחתוך למשולשים ולגלגל לקרוואסון..


6

נעביר לתבנית עם נייר אפיה ונניח להתפחה נוספת של כ-חצי שעה...


7

נבריש את העוגיות בביצה טרופה עם כפית מים וכף סוכר ונפזר מעל שומשום..


8

נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמזהיב, בערך חצי שעה..


9

לאחר האפיה נבריש מעל את הסירופ שהכנו.


10

בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים