אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

1,129
צפיות

מרק שורשים אסייתי

המתכון של
מרק שורשים אסייתי

מרק טעים, בריא ועשיר בכל טוב

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 בצלים סגולים קצוצים גס
  • 6 גבעולי סלרי חתוכים לקטעים
  • 6 שיני שום קלופות
  • 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף
  • כף צ'ילי (תבלין) או 2 כפות רוטב צ'ילי מהבקבוק
  • שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
  • 1/2 1 ליטר מים
  • 3 כוכבי אניס
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מיץ מלימון
  • כוס וחצי אפונה זעירה
  • 150 גרם שעועית ירוקה עדינה
  • כוס נבטים סיניים עבים
  • 100 גרם פטריות שימג'י או פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • כוס עלי כוסברה קצוצה גס
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
  • 1

    מכניסים לסיר בישול את הבצל הקצוץ גס, הגזרים, הסלרי, השום, הג'ינג'ר, תבלין הצ'ילי, שורש הסלרי וכוכבי האניס. יוצקים את המים לסיר ומבשלים כ-20 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומבשלים כ-10 דקות נוספות, מערבבים מידי פעם. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה. מעבירים את המרק לקערות הגשה ומגישים חם. .


  • 2

    חורף חם ובריא לכולם מלילך:).


1

מכניסים לסיר בישול את הבצל הקצוץ גס, הגזרים, הסלרי, השום, הג'ינג'ר, תבלין הצ'ילי, שורש הסלרי וכוכבי האניס. יוצקים את המים לסיר ומבשלים כ-20 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומבשלים כ-10 דקות נוספות, מערבבים מידי פעם. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה. מעבירים את המרק לקערות הגשה ומגישים חם. .


2

חורף חם ובריא לכולם מלילך:).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים