מרק שורשים אסייתי
מאת: לילך טייב, פורסם: 03/01/2017 | 19:01
תקציר המתכון:
מרק טעים, בריא ועשיר בכל טוב
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
2 בצלים סגולים קצוצים גס
-
6 גבעולי סלרי חתוכים לקטעים
-
6 שיני שום קלופות
-
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף
-
כף צ'ילי (תבלין) או 2 כפות רוטב צ'ילי מהבקבוק
-
שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
-
1/2 1 ליטר מים
-
3 כוכבי אניס
-
2 כפות רוטב סויה
-
2 כפות מיץ מלימון
-
כוס וחצי אפונה זעירה
-
150 גרם שעועית ירוקה עדינה
-
כוס נבטים סיניים עבים
-
100 גרם פטריות שימג'י או פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
-
כוס עלי כוסברה קצוצה גס
-
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
-
מכניסים לסיר בישול את הבצל הקצוץ גס, הגזרים, הסלרי, השום, הג'ינג'ר, תבלין הצ'ילי, שורש הסלרי וכוכבי האניס. יוצקים את המים לסיר ומבשלים כ-20 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומבשלים כ-10 דקות נוספות, מערבבים מידי פעם. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה. מעבירים את המרק לקערות הגשה ומגישים חם.
-
חורף חם ובריא לכולם מלילך:)