אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מנות ראשונות

2,508
צפיות

סמבוסק עם חומס

המתכון של
סמבוסק  עם חומס

מאכל עירקי שמכינים בפורים טעיםםםםםם

  • קטגוריהראשונות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • רכיבים לבצק:
  • 2.4 כוס מים פושרים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 קילוגרם קמח מנופה
  • 2 כף סוכר
  • 2 כף שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • 1.5 כפית כמון
  • 2 כף שמן
  • 2 יחידה בצלים קצוצים דק
  • 2 כפית מלח
  • 2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/4 קילוגרם גרגרי חומוס, אפשר משומרים
  • רכיבים למילוי:
אופן ההכנה
  • 1

    אם משתמשים בחומוס יבש, משרים את הגרגרים למשך לילה. מסננים ומבשלים במים כ-45 דקות עד שהם רכים. טוחנים במעבד מזון ומעבירים לקערה..


  • 2

    שמים בקערה רחבה את הקמח המנופה וצרים גומה במרכז. שמים בגומה את השמן, הסוכר והשמרים ולשים תוך הוספת המים עד לקבלת בצק עדין וחלק. מניחים לתפוח כחצי שעה..


  • 3

    אופן הכנת המלית: מטגנים בשמן את הבצל הקצוץ, מוסיפים לחומוס הטחון ובוחשים היטב. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכמון ומערבבים עד לאיחוד כל החומרים. טועמים ומשפרים תיבול..


  • 4

    מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או מכשיר להכנת הסמבוסק. מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים לשניים. משהים להתפחה עוד כ-20 דקות..


  • 5

    מחממים במחבת כבדה שמן בגובה 5-4 ס"מ, ומטגנים את הסמבוסק לגוון זהוב. מגישים חם..


1

אם משתמשים בחומוס יבש, משרים את הגרגרים למשך לילה. מסננים ומבשלים במים כ-45 דקות עד שהם רכים. טוחנים במעבד מזון ומעבירים לקערה..


2

שמים בקערה רחבה את הקמח המנופה וצרים גומה במרכז. שמים בגומה את השמן, הסוכר והשמרים ולשים תוך הוספת המים עד לקבלת בצק עדין וחלק. מניחים לתפוח כחצי שעה..


3

אופן הכנת המלית: מטגנים בשמן את הבצל הקצוץ, מוסיפים לחומוס הטחון ובוחשים היטב. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכמון ומערבבים עד לאיחוד כל החומרים. טועמים ומשפרים תיבול..


4

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או מכשיר להכנת הסמבוסק. מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים לשניים. משהים להתפחה עוד כ-20 דקות..


5

מחממים במחבת כבדה שמן בגובה 5-4 ס"מ, ומטגנים את הסמבוסק לגוון זהוב. מגישים חם..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים