לןגן

סמבוסק עם חומס

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 25/03/2016 | 18:12
סמבוסק  עם חומס

תקציר המתכון: מאכל עירקי שמכינים בפורים טעיםםםםםם

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים לבצק:

רכיבים למילוי:

אופן הכנה

  1. אם משתמשים בחומוס יבש, משרים את הגרגרים למשך לילה. מסננים ומבשלים במים כ-45 דקות עד שהם רכים. טוחנים במעבד מזון ומעבירים לקערה.

  2. שמים בקערה רחבה את הקמח המנופה וצרים גומה במרכז. שמים בגומה את השמן, הסוכר והשמרים ולשים תוך הוספת המים עד לקבלת בצק עדין וחלק. מניחים לתפוח כחצי שעה.

  3. אופן הכנת המלית: מטגנים בשמן את הבצל הקצוץ, מוסיפים לחומוס הטחון ובוחשים היטב. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכמון ומערבבים עד לאיחוד כל החומרים. טועמים ומשפרים תיבול.

  4. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או מכשיר להכנת הסמבוסק. מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים לשניים. משהים להתפחה עוד כ-20 דקות.

  5. מחממים במחבת כבדה שמן בגובה 5-4 ס"מ, ומטגנים את הסמבוסק לגוון זהוב. מגישים חם.