אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מנות ראשונות

1,014
צפיות

עגבניות ירוקות מטוגנות - נורית ג.

המתכון של
עגבניות ירוקות מטוגנות - נורית ג.

טבעות של עגבניות ירוקות אפשר גם אדומות מטוגנות. הטעם חמצמץ ומיוחד, ניתן להגיש בתוספת רוטב מיונז או כתוספת שמשדרגת כל מנה. השראה מהסרט "עגבניות ירוקות מטוגנות"

  • קטגוריהראשונות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 4-5  עגבניות ירוקות או אדומות קשות במיוחד
  • קמח  רגיל לציפוי
  • 2 ביצים או כוס רויון  לחילופין אפשר 1 ביצה + חצי כוס חלב
  • מעט פפריקה אדומה      נורית  ג.
  • מלח, פלפל שחור. 
  • פירורי לחם או סולת או קמח תירס לפולנטה, אפשר לערבב
  • שמן לטיגון 
אופן ההכנה
  • 1

    לשטוף העגבניות  לנגב..


  • 2

    לחתוך העגבניות לטבעות  בעובי של  כסנטימטר..


  • 3

    נצטרך 3 קעריות  בדיוק כמו ציפוי שניצל.


  • 4

    בקערית אחת לשים הקמח    נורית  ג..


  • 5

    בקערית נוספת לשים הביצים או הרויון להוסיף התבלינים ולערבב היטב..


  • 6

    בקערית האחרונה נשים הפירורי לחם /סולת או קמח תירס (הצהוב).


  • 7

    נחמם מחבת עם שמן בגובה כסנטימטר..


  • 8

    ניקח טבעת עגבנייה לקערית הקמח ונצפה בשני הצדדים, נעבור לביצה/רויון ואחר כך לפירורי לחם..


  • 9

    יש לוודא שפירורי הלחם מצפים היטב את טבעת העגבנייה ואז מנקים משאריות פירורי הלחם..


  • 10

    נטגן כ-2-3 דקות לערך עד קבלת צבע זהוב יפה. נהפוך ונחזור על פעולת הטיגון..


  • 11

    להוציא העגבניות המטוגנות  על ניר מגבת לספיגת השמן..


  • 12

    ב ת י א ב ו ן ן ן ן ן ן.


1

לשטוף העגבניות  לנגב..


2

לחתוך העגבניות לטבעות  בעובי של  כסנטימטר..


3

נצטרך 3 קעריות  בדיוק כמו ציפוי שניצל.


4

בקערית אחת לשים הקמח    נורית  ג..


5

בקערית נוספת לשים הביצים או הרויון להוסיף התבלינים ולערבב היטב..


6

בקערית האחרונה נשים הפירורי לחם /סולת או קמח תירס (הצהוב).


7

נחמם מחבת עם שמן בגובה כסנטימטר..


8

ניקח טבעת עגבנייה לקערית הקמח ונצפה בשני הצדדים, נעבור לביצה/רויון ואחר כך לפירורי לחם..


9

יש לוודא שפירורי הלחם מצפים היטב את טבעת העגבנייה ואז מנקים משאריות פירורי הלחם..


10

נטגן כ-2-3 דקות לערך עד קבלת צבע זהוב יפה. נהפוך ונחזור על פעולת הטיגון..


11

להוציא העגבניות המטוגנות  על ניר מגבת לספיגת השמן..


12

ב ת י א ב ו ן ן ן ן ן ן.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים