ספר מתכוני מנות ראשונות
- קטגוריהראשונות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
להכנת הבצק
-
-
-
-
2 וחצי כוסות מים פושרים (ניתן להמיר במים שבהם בישלנו את גרגירי החומוס)
-
-
להכנת התערובת
-
-
-
-
לתבל במלח, פלפל שחור וכמון - לפי הטעם
אופן ההכנה
-
1
להכנת המלית - להשרות את גרגירי החומוס במים למשך הלילה ולסנן. .
-
2
לבשל בסיר עם מים עד להתרככות ולאחר מכן לטחון במעבד מזון ללא הנוזלים לקבלת מרקם גס (את הנוזלים ניתן לשמור בצד להכנת הבצק). .
-
3
לקצוץ את הבצל ולטגן במחבת עם מעט שמן עד להזהבה ולהוסיף לקערת החומוס, לתבל ולערבב..
-
4
*ניתן גם להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים. .
-
5
להכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק ולהוסיף את המים בהדרגה לקבלת בצק חלק וגמיש, לכסות ולהניח להכפלת הנפח. .
-
6
להרכבת הסמבוסק - לחלק את הבצק לכדורים שווים, לרדד ולשים במרכז כל עיגול בערך כף מן התערובת, לקפל לחצי ולהדק. .
-
7
לטגן בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה. להגיש חם לצד סלט ירקות ועמבה. לבריאות! .
1
להכנת המלית - להשרות את גרגירי החומוס במים למשך הלילה ולסנן. .
2
לבשל בסיר עם מים עד להתרככות ולאחר מכן לטחון במעבד מזון ללא הנוזלים לקבלת מרקם גס (את הנוזלים ניתן לשמור בצד להכנת הבצק). .
3
לקצוץ את הבצל ולטגן במחבת עם מעט שמן עד להזהבה ולהוסיף לקערת החומוס, לתבל ולערבב..
4
*ניתן גם להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים. .
5
להכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק ולהוסיף את המים בהדרגה לקבלת בצק חלק וגמיש, לכסות ולהניח להכפלת הנפח. .
6
להרכבת הסמבוסק - לחלק את הבצק לכדורים שווים, לרדד ולשים במרכז כל עיגול בערך כף מן התערובת, לקפל לחצי ולהדק. .
7
לטגן בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה. להגיש חם לצד סלט ירקות ועמבה. לבריאות! .
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים