לןגן

סמבוסק חומוס

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 19/12/2018 | 21:43
סמבוסק חומוס

תקציר המתכון: מנה 🔝 מהמטבח העיראקי - סמבוסק חומוס משגע!

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

להכנת הבצק

להכנת התערובת

אופן הכנה

  1. להכנת המלית - להשרות את גרגירי החומוס במים למשך הלילה ולסנן.

  2. לבשל בסיר עם מים עד להתרככות ולאחר מכן לטחון במעבד מזון ללא הנוזלים לקבלת מרקם גס (את הנוזלים ניתן לשמור בצד להכנת הבצק).

  3. לקצוץ את הבצל ולטגן במחבת עם מעט שמן עד להזהבה ולהוסיף לקערת החומוס, לתבל ולערבב.

  4. *ניתן גם להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים.

  5. להכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק ולהוסיף את המים בהדרגה לקבלת בצק חלק וגמיש, לכסות ולהניח להכפלת הנפח.

  6. להרכבת הסמבוסק - לחלק את הבצק לכדורים שווים, לרדד ולשים במרכז כל עיגול בערך כף מן התערובת, לקפל לחצי ולהדק.

  7. לטגן בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה. להגיש חם לצד סלט ירקות ועמבה. לבריאות!