אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,835
צפיות

שבלולי בורקס בשר ברוטב פיטריות

המתכון של
שבלולי בורקס בשר ברוטב פיטריות

מתאים כמנה עקרית או מנה ראשונה לחג

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • חבילת בצק עלים
  • למילוי
  • 1 קופסא פטריות שמפיניון חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 בצלים
  • חצי קילו בשר טחון בקר
  • מלח, פלפל - לפי הטעם
  • כפית אבקת בצל
  • כפית אבקת פטריות
  • לקישוט
  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • לרוטב הפטריות
  • 2 בצלים
  • 1 קופסא פטריות שמפיניון חתוכה לקוביות קטנות
  • מלח, פלפל - לפי הטעם
  • שקית מרק פטריות
  • 1 כף אבקת בצל
  • 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
  • 1

    חבילת בצק עלים.


  • 2

    למילוי:.


  • 3

    מפשירים במקרר (כמה שעות לפני) את חבילת הבורקס עלים. .


  • 4

    מטגנים בצל עד להזהבה, מכניסים את הפטריות לטיגון של 5 דקות נוספות , לאחר מכן להכניס את הבשר טחון ולערבב עם מזלג (כדי שהבשר לא יתבשל לגוש אחד אלא לפירורים גסים) . להוסיף את התבלינים . להניח בצד להצטננות..


  • 5

    פורסים את בצק העלים וחותכים רצועות (כ10 ס"מ כל רצועה) בעזרת כף לפזר את המילוי לאורך מרכז הרצועה ולהדק היטב את הבצק . למרוח בביצה ולפזר שומשום. להכניס לתנור שחומם מראש 180 מע' כ40 דקות עד להזהבה..


  • 6

    הכנת הרוטב:.


  • 7

    מטגנים בצל עד להזהבה, מכניסים את הפטריות לטיגון של 5 דקות נוספות , לאחר מכן להכניס את התבלינים של הרוטב להוסיף את המים הרותחים ולבשל כרבע שעה על להבה בינונית..


  • 8

    להגיש את הבורקס ומעל לשפוך את הרוטב החם.


1

חבילת בצק עלים.


2

למילוי:.


3

מפשירים במקרר (כמה שעות לפני) את חבילת הבורקס עלים. .


4

מטגנים בצל עד להזהבה, מכניסים את הפטריות לטיגון של 5 דקות נוספות , לאחר מכן להכניס את הבשר טחון ולערבב עם מזלג (כדי שהבשר לא יתבשל לגוש אחד אלא לפירורים גסים) . להוסיף את התבלינים . להניח בצד להצטננות..


5

פורסים את בצק העלים וחותכים רצועות (כ10 ס"מ כל רצועה) בעזרת כף לפזר את המילוי לאורך מרכז הרצועה ולהדק היטב את הבצק . למרוח בביצה ולפזר שומשום. להכניס לתנור שחומם מראש 180 מע' כ40 דקות עד להזהבה..


6

הכנת הרוטב:.


7

מטגנים בצל עד להזהבה, מכניסים את הפטריות לטיגון של 5 דקות נוספות , לאחר מכן להכניס את התבלינים של הרוטב להוסיף את המים הרותחים ולבשל כרבע שעה על להבה בינונית..


8

להגיש את הבורקס ומעל לשפוך את הרוטב החם.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים