תקציר המתכון: מתאים כמנה עקרית או מנה ראשונה לחג
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
חבילת בצק עלים
למילוי:
מפשירים במקרר (כמה שעות לפני) את חבילת הבורקס עלים.
מטגנים בצל עד להזהבה, מכניסים את הפטריות לטיגון של 5 דקות נוספות , לאחר מכן להכניס את הבשר טחון ולערבב עם מזלג (כדי שהבשר לא יתבשל לגוש אחד אלא לפירורים גסים) . להוסיף את התבלינים . להניח בצד להצטננות.
פורסים את בצק העלים וחותכים רצועות (כ10 ס"מ כל רצועה) בעזרת כף לפזר את המילוי לאורך מרכז הרצועה ולהדק היטב את הבצק . למרוח בביצה ולפזר שומשום. להכניס לתנור שחומם מראש 180 מע' כ40 דקות עד להזהבה.
הכנת הרוטב:
מטגנים בצל עד להזהבה, מכניסים את הפטריות לטיגון של 5 דקות נוספות , לאחר מכן להכניס את התבלינים של הרוטב להוסיף את המים הרותחים ולבשל כרבע שעה על להבה בינונית.
להגיש את הבורקס ומעל לשפוך את הרוטב החם