לןגן

שבלולי בורקס בשר ברוטב פיטריות

מאת: קרן חביב, פורסם: 28/09/2018 | 20:29
שבלולי בורקס בשר ברוטב פיטריות

תקציר המתכון: מתאים כמנה עקרית או מנה ראשונה לחג

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למילוי

לקישוט

לרוטב הפטריות

אופן הכנה

  1. חבילת בצק עלים

  2. למילוי:

  3. מפשירים במקרר (כמה שעות לפני) את חבילת הבורקס עלים.

  4. מטגנים בצל עד להזהבה, מכניסים את הפטריות לטיגון של 5 דקות נוספות , לאחר מכן להכניס את הבשר טחון ולערבב עם מזלג (כדי שהבשר לא יתבשל לגוש אחד אלא לפירורים גסים) . להוסיף את התבלינים . להניח בצד להצטננות.

  5. פורסים את בצק העלים וחותכים רצועות (כ10 ס"מ כל רצועה) בעזרת כף לפזר את המילוי לאורך מרכז הרצועה ולהדק היטב את הבצק . למרוח בביצה ולפזר שומשום. להכניס לתנור שחומם מראש 180 מע' כ40 דקות עד להזהבה.

  6. הכנת הרוטב:

  7. מטגנים בצל עד להזהבה, מכניסים את הפטריות לטיגון של 5 דקות נוספות , לאחר מכן להכניס את התבלינים של הרוטב להוסיף את המים הרותחים ולבשל כרבע שעה על להבה בינונית.

  8. להגיש את הבורקס ומעל לשפוך את הרוטב החם