אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,947
צפיות

קציצות ברוטב יין, חרדל, דבש ועשבי תיבול בניחוח איטלקי-צרפתי

המתכון של
קציצות ברוטב יין, חרדל, דבש ועשבי תיבול בניחוח איטלקי-צרפתי

קציצות. אחד המאכלים המנחמים ביותר, שניחוחם מזכיר תמיד בית ומחזיר לילדות. המתכון שמובא כאן הוא אלתור טעים שלי שמסתמך על תיבול רוסטביף.

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1. מצרכים לתערובת הבשר
  • 1/2 ק' בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 לחמנייה מורטבת מעט וסחוטה / 3 פרוסות לחם
  • 1 כף שום כתוש טרי/קפוא
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כף שמן קנולה
  • תבלינים - 1/4 כפית פלפל שחור גרוס + 1 כפית מחוקה מלח דק
  • 1/4 כוס פירורי לחם + 1 כפית אבקת אפייה
  • 2. המצרכים לרוטב
  • 2 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 כפית מחוקה מלח דק
  • 6 שיני שום גדולות פרוסות
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1 כוס מים
  • 1 כף גדושה דבש
  • 1 כף גדושה חרדל דיז'ון לא גרגרי
  • עלי רוזמרין קצוצים מענף קטן (זה תבלין משתלט והענפים מרים)
  • תבלינים - פלפל שחור גרוס גס + 1 כף טרגון יבש + 1 כפית תימין יבש + מלח דק
  • 3. המצרכים להסמכת הרוטב
  • 1 כוס מים + 1 כף מאד גדושה קמח / קורנפלור
אופן ההכנה
  • 1

    הכנה יום מראש - לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל, שמכיל כבר את השום והבצלים המטוגנים.


  • 2

    הכנת התערובת הבשר - במעבד מזון לקצוץ גס בנפרד את הבצל, הפטרוזיליה והלחמנייה, להוסיף את שאר המצרכים, ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים עד לילה בקירור.


  • 3

    הכנת הרוטב - להזהיב בצל בשמן ומלח ולהוסיף לטיגון קצר את השום. להוסיף את יתר המצרכים ולערבב.


  • 4

    בישול הקציצות בקדרה רחבה כעבור שעתיים או למחרת היום - להביא את הרוטב לרתיחה ולהנמיך את האש. להניח קציצות בתוך הרוטב המתבשל. להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות. להביא לרתיחה עדינה ולהחליש את האש. לכסות ולבשל משך 30-60 דקות על אש נמוכה .


  • 5

    הסמכת הרוטב בסוף - להסמיך בתערובת של מים וקמח/קורנפלור ולתקן טעמים.


  • 6

    הגשה - עם אורז, פירה , פירה אפוי ברוזמרין ועשבי תיבול (כולם במתכונים נפרדים בספר), או גראטן דופין.


  • 7

    הקפאה - ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל.


1

הכנה יום מראש - לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל, שמכיל כבר את השום והבצלים המטוגנים.


2

הכנת התערובת הבשר - במעבד מזון לקצוץ גס בנפרד את הבצל, הפטרוזיליה והלחמנייה, להוסיף את שאר המצרכים, ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים עד לילה בקירור.


3

הכנת הרוטב - להזהיב בצל בשמן ומלח ולהוסיף לטיגון קצר את השום. להוסיף את יתר המצרכים ולערבב.


4

בישול הקציצות בקדרה רחבה כעבור שעתיים או למחרת היום - להביא את הרוטב לרתיחה ולהנמיך את האש. להניח קציצות בתוך הרוטב המתבשל. להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות. להביא לרתיחה עדינה ולהחליש את האש. לכסות ולבשל משך 30-60 דקות על אש נמוכה .


5

הסמכת הרוטב בסוף - להסמיך בתערובת של מים וקמח/קורנפלור ולתקן טעמים.


6

הגשה - עם אורז, פירה , פירה אפוי ברוזמרין ועשבי תיבול (כולם במתכונים נפרדים בספר), או גראטן דופין.


7

הקפאה - ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים