עלי רוזמרין קצוצים מענף קטן (זה תבלין משתלט והענפים מרים)
תבלינים - פלפל שחור גרוס גס + 1 כף טרגון יבש + 1 כפית תימין יבש + מלח דק
3. המצרכים להסמכת הרוטב
1 כוס מים + 1 כף מאד גדושה קמח / קורנפלור
אופן ההכנה
1
הכנה יום מראש - לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל, שמכיל כבר את השום והבצלים המטוגנים.
2
הכנת התערובת הבשר - במעבד מזון לקצוץ גס בנפרד את הבצל, הפטרוזיליה והלחמנייה, להוסיף את שאר המצרכים, ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים עד לילה בקירור.
3
הכנת הרוטב - להזהיב בצל בשמן ומלח ולהוסיף לטיגון קצר את השום. להוסיף את יתר המצרכים ולערבב.
4
בישול הקציצות בקדרה רחבה כעבור שעתיים או למחרת היום - להביא את הרוטב לרתיחה ולהנמיך את האש. להניח קציצות בתוך הרוטב המתבשל. להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות. להביא לרתיחה עדינה ולהחליש את האש. לכסות ולבשל משך 30-60 דקות על אש נמוכה .
5
הסמכת הרוטב בסוף - להסמיך בתערובת של מים וקמח/קורנפלור ולתקן טעמים.
6
הגשה - עם אורז, פירה , פירה אפוי ברוזמרין ועשבי תיבול (כולם במתכונים נפרדים בספר), או גראטן דופין.
7
הקפאה - ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל.
1
הכנה יום מראש - לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל, שמכיל כבר את השום והבצלים המטוגנים.
2
הכנת התערובת הבשר - במעבד מזון לקצוץ גס בנפרד את הבצל, הפטרוזיליה והלחמנייה, להוסיף את שאר המצרכים, ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים עד לילה בקירור.
3
הכנת הרוטב - להזהיב בצל בשמן ומלח ולהוסיף לטיגון קצר את השום. להוסיף את יתר המצרכים ולערבב.
4
בישול הקציצות בקדרה רחבה כעבור שעתיים או למחרת היום - להביא את הרוטב לרתיחה ולהנמיך את האש. להניח קציצות בתוך הרוטב המתבשל. להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות. להביא לרתיחה עדינה ולהחליש את האש. לכסות ולבשל משך 30-60 דקות על אש נמוכה .
5
הסמכת הרוטב בסוף - להסמיך בתערובת של מים וקמח/קורנפלור ולתקן טעמים.
6
הגשה - עם אורז, פירה , פירה אפוי ברוזמרין ועשבי תיבול (כולם במתכונים נפרדים בספר), או גראטן דופין.