תקציר המתכון: קציצות. אחד המאכלים המנחמים ביותר, שניחוחם מזכיר תמיד בית ומחזיר לילדות. המתכון שמובא כאן הוא אלתור טעים שלי שמסתמך על תיבול רוסטביף.
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
הכנה יום מראש - לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל, שמכיל כבר את השום והבצלים המטוגנים
הכנת התערובת הבשר - במעבד מזון לקצוץ גס בנפרד את הבצל, הפטרוזיליה והלחמנייה, להוסיף את שאר המצרכים, ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים עד לילה בקירור
הכנת הרוטב - להזהיב בצל בשמן ומלח ולהוסיף לטיגון קצר את השום. להוסיף את יתר המצרכים ולערבב
בישול הקציצות בקדרה רחבה כעבור שעתיים או למחרת היום - להביא את הרוטב לרתיחה ולהנמיך את האש. להניח קציצות בתוך הרוטב המתבשל. להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות. להביא לרתיחה עדינה ולהחליש את האש. לכסות ולבשל משך 30-60 דקות על אש נמוכה
הסמכת הרוטב בסוף - להסמיך בתערובת של מים וקמח/קורנפלור ולתקן טעמים
הגשה - עם אורז, פירה , פירה אפוי ברוזמרין ועשבי תיבול (כולם במתכונים נפרדים בספר), או גראטן דופין
הקפאה - ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל