לןגן

קציצות ברוטב יין, חרדל, דבש ועשבי תיבול בניחוח איטלקי-צרפתי

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 14/11/2017 | 00:56
קציצות ברוטב יין, חרדל, דבש ועשבי תיבול בניחוח איטלקי-צרפתי

תקציר המתכון: קציצות. אחד המאכלים המנחמים ביותר, שניחוחם מזכיר תמיד בית ומחזיר לילדות. המתכון שמובא כאן הוא אלתור טעים שלי שמסתמך על תיבול רוסטביף.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

1. מצרכים לתערובת הבשר

2. המצרכים לרוטב

3. המצרכים להסמכת הרוטב

אופן הכנה

  1. הכנה יום מראש - לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל, שמכיל כבר את השום והבצלים המטוגנים

  2. הכנת התערובת הבשר - במעבד מזון לקצוץ גס בנפרד את הבצל, הפטרוזיליה והלחמנייה, להוסיף את שאר המצרכים, ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים עד לילה בקירור

  3. הכנת הרוטב - להזהיב בצל בשמן ומלח ולהוסיף לטיגון קצר את השום. להוסיף את יתר המצרכים ולערבב

  4. בישול הקציצות בקדרה רחבה כעבור שעתיים או למחרת היום - להביא את הרוטב לרתיחה ולהנמיך את האש. להניח קציצות בתוך הרוטב המתבשל. להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות. להביא לרתיחה עדינה ולהחליש את האש. לכסות ולבשל משך 30-60 דקות על אש נמוכה

  5. הסמכת הרוטב בסוף - להסמיך בתערובת של מים וקמח/קורנפלור ולתקן טעמים

  6. הגשה - עם אורז, פירה , פירה אפוי ברוזמרין ועשבי תיבול (כולם במתכונים נפרדים בספר), או גראטן דופין

  7. הקפאה - ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל