אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 קילו קמח לבן מנופה
  • 2 ( 100גרם ) קוביות שמרים טריים או לחילופין 4 כפות שמרים יבשים.
  • כוס וחצי סוכר
  • 6 וחצי כוסות מים חמימים
  • כוס שמן
  • 2 כפות גדושות מלח
  • לציפוי::
  • 1 ביצה
  • כפית סוכר
  • כפית חומץ
אופן ההכנה
  • 1

    לפורר את השמרים בצלחת עמוקה עם כוס מים חמימים וכף סוכר. להכניס למיקסר: קמח .5 וחצי כוסות מים חמימים .סוכר ושמן.להוסיף את השמרים שהמסנו עם המים. להפעיל 3 דקות ואז להוסיף את המלח . לעבד עוד 10 דקות . לשמן עם מעט שמן את הבצק ולהכניס לשקית ולקשור להתפיח במקום חמים כשעה עד הכפלת הנפח. לחלק את הבצק ל6 וכל אחד מה6 לחלק ל4 לקלוע חלה ולהתפיח עוד שעה ( חובה! ) לערבב ביצה עם כפית סוכר וכפית חומץ ולמרוח על החלות ולפזר שומשום לאפות על 200 מעלות עם תנור שחומם מראש עד שמקבל צבע יפה ושזוף. בהצלחה!!..


  • 2

    *כוס מדידה שלי היא חד פעמי שתייה קרה..


  • 3

    אם רוצים להכין יום לפני מצננים אחרי האפיה ועוטפים בניילון ניצמד ומקפיאים. .


1

לפורר את השמרים בצלחת עמוקה עם כוס מים חמימים וכף סוכר. להכניס למיקסר: קמח .5 וחצי כוסות מים חמימים .סוכר ושמן.להוסיף את השמרים שהמסנו עם המים. להפעיל 3 דקות ואז להוסיף את המלח . לעבד עוד 10 דקות . לשמן עם מעט שמן את הבצק ולהכניס לשקית ולקשור להתפיח במקום חמים כשעה עד הכפלת הנפח. לחלק את הבצק ל6 וכל אחד מה6 לחלק ל4 לקלוע חלה ולהתפיח עוד שעה ( חובה! ) לערבב ביצה עם כפית סוכר וכפית חומץ ולמרוח על החלות ולפזר שומשום לאפות על 200 מעלות עם תנור שחומם מראש עד שמקבל צבע יפה ושזוף. בהצלחה!!..


2

*כוס מדידה שלי היא חד פעמי שתייה קרה..


3

אם רוצים להכין יום לפני מצננים אחרי האפיה ועוטפים בניילון ניצמד ומקפיאים. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים