אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות30 מנות
  • זמן הכנה90 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 30 מנות
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 קילוגרם קמח
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כוסות מים
אופן ההכנה
  • 1

    לנפות קילו קמח, להטביע בתוכו את המלח על מנת שלא יבוא במגע עם השמרים. לאחר מכן מוסיפים גם את הסוכר, השמרים והמים. ללוש היטב בתוך הקערה. הבצק דביק והופך להיות אלסטי ככל שמותחים אותו יותר. לסיום ניתן להוריד אותו אל השיש ולהמשיך למתוח אותו עוד קצת. לשמן מעט את הידיים ולאסוף את הבצק לכדור, להניח בקערה, לעטוף בנייר כסף ולהכניס למקום חם להתפחה למשך 50 דקות בערך. לאחר שתפח, ללוש היטב, למתוח קצת את הבצק. אין צורך בהתפחה שניה..


  • 2

    להכין נקניק ארוך ולחתוך אותו לחתיכות של 3-4 ס"מ. להכין כדורים ולתת להם לנוח על משטח מקומח מכוסים במגבת בערך 15-20 דקות ולאחר מכן למעוך כל כדור עם היד..


  • 3

    במקביל להכנת הכדורים, לחמם תנור על החום המקסימלי 220-240 מעלות, פעולת אפיה רגילה כדי לחמם תחילה את התנור. לפני שמכניסים את הפיתות, להעביר את התנור למצב של גריל כדי שיקבלו מכת חום. את התבנית ממקמים בשלב העליון ביותר. לאחר 5 דקות בערך להפוך את הפיתות ולהמשיך לעוד 3-5 דקות. הפיתות כבר אפויות, זה רק בשביל לקבל את גוון ההזהבה הרצוי..


1

לנפות קילו קמח, להטביע בתוכו את המלח על מנת שלא יבוא במגע עם השמרים. לאחר מכן מוסיפים גם את הסוכר, השמרים והמים. ללוש היטב בתוך הקערה. הבצק דביק והופך להיות אלסטי ככל שמותחים אותו יותר. לסיום ניתן להוריד אותו אל השיש ולהמשיך למתוח אותו עוד קצת. לשמן מעט את הידיים ולאסוף את הבצק לכדור, להניח בקערה, לעטוף בנייר כסף ולהכניס למקום חם להתפחה למשך 50 דקות בערך. לאחר שתפח, ללוש היטב, למתוח קצת את הבצק. אין צורך בהתפחה שניה..


2

להכין נקניק ארוך ולחתוך אותו לחתיכות של 3-4 ס"מ. להכין כדורים ולתת להם לנוח על משטח מקומח מכוסים במגבת בערך 15-20 דקות ולאחר מכן למעוך כל כדור עם היד..


3

במקביל להכנת הכדורים, לחמם תנור על החום המקסימלי 220-240 מעלות, פעולת אפיה רגילה כדי לחמם תחילה את התנור. לפני שמכניסים את הפיתות, להעביר את התנור למצב של גריל כדי שיקבלו מכת חום. את התבנית ממקמים בשלב העליון ביותר. לאחר 5 דקות בערך להפוך את הפיתות ולהמשיך לעוד 3-5 דקות. הפיתות כבר אפויות, זה רק בשביל לקבל את גוון ההזהבה הרצוי..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים