לןגן

פיתות ביס

מאת: שני מויאל, פורסם: 15/04/2016 | 15:24
פיתות ביס

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 30, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לנפות קילו קמח, להטביע בתוכו את המלח על מנת שלא יבוא במגע עם השמרים. לאחר מכן מוסיפים גם את הסוכר, השמרים והמים. ללוש היטב בתוך הקערה. הבצק דביק והופך להיות אלסטי ככל שמותחים אותו יותר. לסיום ניתן להוריד אותו אל השיש ולהמשיך למתוח אותו עוד קצת. לשמן מעט את הידיים ולאסוף את הבצק לכדור, להניח בקערה, לעטוף בנייר כסף ולהכניס למקום חם להתפחה למשך 50 דקות בערך. לאחר שתפח, ללוש היטב, למתוח קצת את הבצק. אין צורך בהתפחה שניה.

  2. להכין נקניק ארוך ולחתוך אותו לחתיכות של 3-4 ס"מ. להכין כדורים ולתת להם לנוח על משטח מקומח מכוסים במגבת בערך 15-20 דקות ולאחר מכן למעוך כל כדור עם היד.

  3. במקביל להכנת הכדורים, לחמם תנור על החום המקסימלי 220-240 מעלות, פעולת אפיה רגילה כדי לחמם תחילה את התנור. לפני שמכניסים את הפיתות, להעביר את התנור למצב של גריל כדי שיקבלו מכת חום. את התבנית ממקמים בשלב העליון ביותר. לאחר 5 דקות בערך להפוך את הפיתות ולהמשיך לעוד 3-5 דקות. הפיתות כבר אפויות, זה רק בשביל לקבל את גוון ההזהבה הרצוי.