אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

7,936
צפיות

לחם /לחמניות מקמח מלא !!!

המתכון של
לחם /לחמניות מקמח מלא !!!

לחם אוורירי בטירוףף טריותת נשמרת !!!!

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות18 מנות
  • זמן הכנה130 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 130 דקות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 18 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 קילוגרם קמח מלא מנופה פחות שתי כוסות
  • 2 כוסות קמח לחם / קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפייה (לא אבקת אפייה)
  • 3 כפות סוכר לבן / חום
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • חצי כוס שמן קנולה
  • בערך 4 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    לשים בקערה את הקמח השמרים הסוכר משפר האפייה ואבקת הסודה לערבב ואז את המלח לערבב להוסיף את השמן ...ואז בהדרגה כמובן להוסיף מים עד ליצירת בצק אחיד רך ולא דביק זמן לישה לבצק כ 10 דק אני מבקשת לא לדלג על לישה היא חשובה נורא לתוצאות של אחרי אפייה !!!!לשמן מעט (לא מקמחים !!!!)את הבצק והקערה לכסות ולהתפיח שעה וחצי  אחרי שהבצק תפח ..מורידים אויר משמנים את הידיים קלות שוב לא מקמחים !!!! מחלקים את הבצק ל 18 כדורים קולעים חלות או לחמניות ולסדר בתבנית מרופדת..חשוב במרווחים כי הלחמניות תופחות להתפיח עד הכפלת הנפח !!!! התפיחה מבטיחה לחם אוורירי אין פה חכמות או קסמים מי שתתפיח פחות תקבל לחם דחוס ) למרוח ביצה שטרפנו היטב + כפית סוכר לפזר מעל  שומשום/ פרג/ קווקאר /גרעיני חמנייה לפי טעם ולתנור שחומם מראש 200 מעלות 10 דק ראשונות ולאחר מכן להנמיך ל 180 מעלות לעוד רבע שעה עד 20 דק  ( מגש אמצעי בתנור ) כדי לקבל לחם רך להניח על רשת בריצפה ולכסות במגבת להכניס לשקית להקפיא ולהוציא לפי צורך המתכון לפי כוס חד פעמי (שקופה) שתייה קרה !!! המשפר אפייה חובה !!! אבקת הסודה גם !!! בהצלחה ולבריאות עדה.


1

לשים בקערה את הקמח השמרים הסוכר משפר האפייה ואבקת הסודה לערבב ואז את המלח לערבב להוסיף את השמן ...ואז בהדרגה כמובן להוסיף מים עד ליצירת בצק אחיד רך ולא דביק זמן לישה לבצק כ 10 דק אני מבקשת לא לדלג על לישה היא חשובה נורא לתוצאות של אחרי אפייה !!!!לשמן מעט (לא מקמחים !!!!)את הבצק והקערה לכסות ולהתפיח שעה וחצי  אחרי שהבצק תפח ..מורידים אויר משמנים את הידיים קלות שוב לא מקמחים !!!! מחלקים את הבצק ל 18 כדורים קולעים חלות או לחמניות ולסדר בתבנית מרופדת..חשוב במרווחים כי הלחמניות תופחות להתפיח עד הכפלת הנפח !!!! התפיחה מבטיחה לחם אוורירי אין פה חכמות או קסמים מי שתתפיח פחות תקבל לחם דחוס ) למרוח ביצה שטרפנו היטב + כפית סוכר לפזר מעל  שומשום/ פרג/ קווקאר /גרעיני חמנייה לפי טעם ולתנור שחומם מראש 200 מעלות 10 דק ראשונות ולאחר מכן להנמיך ל 180 מעלות לעוד רבע שעה עד 20 דק  ( מגש אמצעי בתנור ) כדי לקבל לחם רך להניח על רשת בריצפה ולכסות במגבת להכניס לשקית להקפיא ולהוציא לפי צורך המתכון לפי כוס חד פעמי (שקופה) שתייה קרה !!! המשפר אפייה חובה !!! אבקת הסודה גם !!! בהצלחה ולבריאות עדה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים