לןגן

לחם /לחמניות מקמח מלא !!!

מאת: עדה כהן, פורסם: 14/03/2016 | 17:44
לחם /לחמניות מקמח מלא !!!

תקציר המתכון: לחם אוורירי בטירוףף טריותת נשמרת !!!!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 18, זמן הכנה: 130 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה את הקמח השמרים הסוכר משפר האפייה ואבקת הסודה לערבב ואז את המלח לערבב להוסיף את השמן ...ואז בהדרגה כמובן להוסיף מים עד ליצירת בצק אחיד רך ולא דביק זמן לישה לבצק כ 10 דק אני מבקשת לא לדלג על לישה היא חשובה נורא לתוצאות של אחרי אפייה !!!!לשמן מעט (לא מקמחים !!!!)את הבצק והקערה לכסות ולהתפיח שעה וחצי  אחרי שהבצק תפח ..מורידים אויר משמנים את הידיים קלות שוב לא מקמחים !!!! מחלקים את הבצק ל 18 כדורים קולעים חלות או לחמניות ולסדר בתבנית מרופדת..חשוב במרווחים כי הלחמניות תופחות להתפיח עד הכפלת הנפח !!!! התפיחה מבטיחה לחם אוורירי אין פה חכמות או קסמים מי שתתפיח פחות תקבל לחם דחוס ) למרוח ביצה שטרפנו היטב + כפית סוכר לפזר מעל  שומשום/ פרג/ קווקאר /גרעיני חמנייה לפי טעם ולתנור שחומם מראש 200 מעלות 10 דק ראשונות ולאחר מכן להנמיך ל 180 מעלות לעוד רבע שעה עד 20 דק  ( מגש אמצעי בתנור ) כדי לקבל לחם רך להניח על רשת בריצפה ולכסות במגבת להכניס לשקית להקפיא ולהוציא לפי צורך המתכון לפי כוס חד פעמי (שקופה) שתייה קרה !!! המשפר אפייה חובה !!! אבקת הסודה גם !!! בהצלחה ולבריאות עדה