אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

23,971
צפיות

חלה אחת גדולה

המתכון של
חלה אחת גדולה

השבת בפתח!!! ...ואיתו ניחוחות החלה!!..חלה אלגנטית לשבת!!!

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות10 מנות
  • זמן הכנה3 שעות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 3 שעות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 10 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 3 וחצי כוסות קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • רבע כוס שמן
  • 1 ורבע כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף חומץ
אופן ההכנה
  • 1

    המתכון כולו בכוס חד פעמי לשתיה קרה.....3 וחצי כוסות קמח....כף סוכר....כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית....רבע כוס שמן...אחד ורבע כוסות מים חמימים...כפית מלח...בקערת המיקסר לשים הכל חוץ מהמלח..ללוש שלוש דקות..אם הבצק יבש להוסיף מים בכף...לאחר שלוש דקות להוסיף את המלח...ולהמשיך ללוש עוד ארבע דקות בערך...להוציא מקערת המיקסר ולהעביר את הבצק לקערה משומנת...לשמן מלמעלה...להכניס לקערה ולהתפיח שעה וחצי בערך...לאחר שעה וחצי להוריד את האוויר ולהתפיח עוד ארבעים דקות....להעביר את הבצק למשטח משומן ולעצב צורה...להתפיח עוד חצי שעה..למרוח ביצה טרופה עם כף חומץ...ולהכניס לתנור מחומם 175 מעלות...טיפים: את המים הנוספים אם צריך..להוסיף עם כף בלבד...כי שהבצק עמוס מים החלה תלך לרוחב....התפחה בתוך שקית רגילה של סופר ולא ניילון נצמד....לשים את הקערה עם השקית ניילון בחדר שינה על מיטה ומעל לשים שמיכה..המעלות של התנור בין 170 ל 180...חום נמוך החלה תמשיך לתפוח בתנור...מדף אמצעי....שעושים את העיצוב...לכווץ בסוף את הצדדים החיצוניים כלפי פנימה על מנת לשחרר את ההידוק של הרצועות...חלה מהודקת מדיי תקרע בתפיחה...לכן שההידוק יהיה רופף......


1

המתכון כולו בכוס חד פעמי לשתיה קרה.....3 וחצי כוסות קמח....כף סוכר....כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית....רבע כוס שמן...אחד ורבע כוסות מים חמימים...כפית מלח...בקערת המיקסר לשים הכל חוץ מהמלח..ללוש שלוש דקות..אם הבצק יבש להוסיף מים בכף...לאחר שלוש דקות להוסיף את המלח...ולהמשיך ללוש עוד ארבע דקות בערך...להוציא מקערת המיקסר ולהעביר את הבצק לקערה משומנת...לשמן מלמעלה...להכניס לקערה ולהתפיח שעה וחצי בערך...לאחר שעה וחצי להוריד את האוויר ולהתפיח עוד ארבעים דקות....להעביר את הבצק למשטח משומן ולעצב צורה...להתפיח עוד חצי שעה..למרוח ביצה טרופה עם כף חומץ...ולהכניס לתנור מחומם 175 מעלות...טיפים: את המים הנוספים אם צריך..להוסיף עם כף בלבד...כי שהבצק עמוס מים החלה תלך לרוחב....התפחה בתוך שקית רגילה של סופר ולא ניילון נצמד....לשים את הקערה עם השקית ניילון בחדר שינה על מיטה ומעל לשים שמיכה..המעלות של התנור בין 170 ל 180...חום נמוך החלה תמשיך לתפוח בתנור...מדף אמצעי....שעושים את העיצוב...לכווץ בסוף את הצדדים החיצוניים כלפי פנימה על מנת לשחרר את ההידוק של הרצועות...חלה מהודקת מדיי תקרע בתפיחה...לכן שההידוק יהיה רופף......


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים