אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

5,387
צפיות

בייגלה ירושלמי אסלי

המתכון של
בייגלה ירושלמי אסלי

בייגלה ערבי שמוכרים בצידי הדרכים

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות12 מנות
  • זמן הכנה15 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 12 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 30 גרם שמרים יבשים
  • רבע כוס מים פושרים
  • 1.1/5 כפית סוכר
  • 1 קילוגרם קמח רגיל
  • 2.1/2 כוס מים פושרים
  • 2 כפיות מלח גדושות
  • 200 גרם שומשום לציפוי
אופן ההכנה
  • 1

    בקערית קטנה ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים + הסוכר . נותנים לזה לתסוס/לתפוח כ-10 דקות. בקערת המערבל שמים את הקמח, השמרים התוססים ו-2.5 כוסות מים פושרים. מעבדים עם וו הלישה משך 10 דקות במהירות איטית. מניחים לבצק לתפוח כשעה [הבצק ניתן כמובן גם ללישה ידנית] לאחר שההבצק הכפיל את נפחו, מוציאים לו את האויר, מוסיפים את המלח ולשים שוב. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומכדררים מהם כדורים. מניחים את הכדורים ל-5 דקות . יצירת החור של הבייגלה: משחילים אצבע באמצע כדור, מנופפים בתנועת 'הולה הופ' על האצבע וכך נוצר חור הבייגלה. מותחים אותו לגודל גדול, בערך שיבר קוטר.. מכינים בקערה/צלחת עמוקה מים פושרים ובצלחת שניה שומשום. טובלים כל כעך במים ומיד בשומשום. מניחים לתפוח כחצי שעה נוספת. בינתיים מחממים את התנור לחום גבוהה .(הלחמניות יאפו ש-2 סבבים בתבנית הגדולה של תנור סטנדרטי) אופים בתנור לוהט של 250 מעלות צלסיוס בין 10 לחמש עשרה דקות. הצבע צריך להיות בהיר . [ניתן לאכול בליווי זעתר.


1

בקערית קטנה ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים + הסוכר . נותנים לזה לתסוס/לתפוח כ-10 דקות. בקערת המערבל שמים את הקמח, השמרים התוססים ו-2.5 כוסות מים פושרים. מעבדים עם וו הלישה משך 10 דקות במהירות איטית. מניחים לבצק לתפוח כשעה [הבצק ניתן כמובן גם ללישה ידנית] לאחר שההבצק הכפיל את נפחו, מוציאים לו את האויר, מוסיפים את המלח ולשים שוב. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומכדררים מהם כדורים. מניחים את הכדורים ל-5 דקות . יצירת החור של הבייגלה: משחילים אצבע באמצע כדור, מנופפים בתנועת 'הולה הופ' על האצבע וכך נוצר חור הבייגלה. מותחים אותו לגודל גדול, בערך שיבר קוטר.. מכינים בקערה/צלחת עמוקה מים פושרים ובצלחת שניה שומשום. טובלים כל כעך במים ומיד בשומשום. מניחים לתפוח כחצי שעה נוספת. בינתיים מחממים את התנור לחום גבוהה .(הלחמניות יאפו ש-2 סבבים בתבנית הגדולה של תנור סטנדרטי) אופים בתנור לוהט של 250 מעלות צלסיוס בין 10 לחמש עשרה דקות. הצבע צריך להיות בהיר . [ניתן לאכול בליווי זעתר.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים