ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- מספר מנות12 מנות
- זמן הכנה15 דקות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- קטגוריה: לחמים
- זמן הכנה: 15 דקות
- כשרות: כשר פרווה
- מספר מנות: 12 מנות
- דרגת קושי: קל
אופן ההכנה
-
1
בקערית קטנה ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים + הסוכר .
נותנים לזה לתסוס/לתפוח כ-10 דקות.
בקערת המערבל שמים את הקמח, השמרים התוססים ו-2.5 כוסות מים פושרים.
מעבדים עם וו הלישה משך 10 דקות במהירות איטית.
מניחים לבצק לתפוח כשעה [הבצק ניתן כמובן גם ללישה ידנית]
לאחר שההבצק הכפיל את נפחו, מוציאים לו את האויר, מוסיפים את המלח ולשים שוב.
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומכדררים מהם כדורים.
מניחים את הכדורים ל-5 דקות .
יצירת החור של הבייגלה:
משחילים אצבע באמצע כדור, מנופפים בתנועת 'הולה הופ' על האצבע וכך נוצר חור הבייגלה.
מותחים אותו לגודל גדול, בערך שיבר קוטר..
מכינים בקערה/צלחת עמוקה מים פושרים ובצלחת שניה שומשום.
טובלים כל כעך במים ומיד בשומשום.
מניחים לתפוח כחצי שעה נוספת.
בינתיים מחממים את התנור לחום גבוהה .(הלחמניות יאפו ש-2 סבבים בתבנית הגדולה של תנור סטנדרטי)
אופים בתנור לוהט של 250 מעלות צלסיוס בין 10 לחמש עשרה דקות.
הצבע צריך להיות בהיר .
[ניתן לאכול בליווי זעתר.
1
בקערית קטנה ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים + הסוכר .
נותנים לזה לתסוס/לתפוח כ-10 דקות.
בקערת המערבל שמים את הקמח, השמרים התוססים ו-2.5 כוסות מים פושרים.
מעבדים עם וו הלישה משך 10 דקות במהירות איטית.
מניחים לבצק לתפוח כשעה [הבצק ניתן כמובן גם ללישה ידנית]
לאחר שההבצק הכפיל את נפחו, מוציאים לו את האויר, מוסיפים את המלח ולשים שוב.
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומכדררים מהם כדורים.
מניחים את הכדורים ל-5 דקות .
יצירת החור של הבייגלה:
משחילים אצבע באמצע כדור, מנופפים בתנועת 'הולה הופ' על האצבע וכך נוצר חור הבייגלה.
מותחים אותו לגודל גדול, בערך שיבר קוטר..
מכינים בקערה/צלחת עמוקה מים פושרים ובצלחת שניה שומשום.
טובלים כל כעך במים ומיד בשומשום.
מניחים לתפוח כחצי שעה נוספת.
בינתיים מחממים את התנור לחום גבוהה .(הלחמניות יאפו ש-2 סבבים בתבנית הגדולה של תנור סטנדרטי)
אופים בתנור לוהט של 250 מעלות צלסיוס בין 10 לחמש עשרה דקות.
הצבע צריך להיות בהיר .
[ניתן לאכול בליווי זעתר.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים