לןגן

בייגלה ירושלמי אסלי

מאת: אתי עג'מי, פורסם: 13/04/2015 | 00:05
בייגלה ירושלמי אסלי

תקציר המתכון: בייגלה ערבי שמוכרים בצידי הדרכים

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערית קטנה ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים + הסוכר . נותנים לזה לתסוס/לתפוח כ-10 דקות. בקערת המערבל שמים את הקמח, השמרים התוססים ו-2.5 כוסות מים פושרים. מעבדים עם וו הלישה משך 10 דקות במהירות איטית. מניחים לבצק לתפוח כשעה [הבצק ניתן כמובן גם ללישה ידנית] לאחר שההבצק הכפיל את נפחו, מוציאים לו את האויר, מוסיפים את המלח ולשים שוב. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומכדררים מהם כדורים. מניחים את הכדורים ל-5 דקות . יצירת החור של הבייגלה: משחילים אצבע באמצע כדור, מנופפים בתנועת 'הולה הופ' על האצבע וכך נוצר חור הבייגלה. מותחים אותו לגודל גדול, בערך שיבר קוטר.. מכינים בקערה/צלחת עמוקה מים פושרים ובצלחת שניה שומשום. טובלים כל כעך במים ומיד בשומשום. מניחים לתפוח כחצי שעה נוספת. בינתיים מחממים את התנור לחום גבוהה .(הלחמניות יאפו ש-2 סבבים בתבנית הגדולה של תנור סטנדרטי) אופים בתנור לוהט של 250 מעלות צלסיוס בין 10 לחמש עשרה דקות. הצבע צריך להיות בהיר . [ניתן לאכול בליווי זעתר