הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהשמים את הקמח בקערה גדולה..
יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בתוך הגומה את השמרים היבשים. סוגרים את הגומה בקמח..
מוסיפים כף מלח מצד אחד של הקערה וכף סוכר בצד השני של הקערה. (מאוד חשוב לשמור שהמלח לא יגע בשמרים, אחרת הדבר עלול לפגוע בתפיחה של הבצק)..
מוסיפים שמן ומים ומערבבים הכל היטב, ללוש לפחות 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש..
מכסים ומתפיחים שעה..
קולעים צורה של צמה. (קליעת הצמה שלי היא לא באופן הרגיל של 3 רצועות, אני קולעת עם 2 רצועות, ראו בתמונות למטה באופן הכנת השלבים)..
אופן קליעת הצמה נעשית כך: מחלקים את הבצק ל-4 (בכדי שיתקבלו לנו 4 חלות). לוקחים 1/4 בצק ומחלקים אותו ל-2. מגלגלים ל-2 רצועות. שמים רצועה אחת לאורך ועליה רצועה שנייה לרוחב (מתקבל צורה של פלוס, ראו תמונה מס' 1). מחזיקים את 2 הקצוות של הרצועה התחתונה, משכלים ידיים בצורה של איקס ומניחים (ראו תמונה מס' 2). חוזרים על אותה פעולה עם הרצועה השנייה (ראו תמונות 4,3 ן-5), וחוזר חלילה עד שמסיימים לקלוע. מהדקים היטב את קצה החלה ומניחים בתבנית..
מורחים על החלות חלמון ביצה ומפזרים שומשום. מתפיחים 20 דקות נוספות..
אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-30 דקות, עד שצבע החלות הופך לזהוב חום..