אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות3 מנות
  • זמן הכנה6 שעות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 6 שעות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 3 מנות
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבצק
  • 5 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 5 כפות מחמצת כוסמין
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים
  • חצי כפית מלח
אופן ההכנה
  • 1

    להכניס לקערה את הקמח, המחמצת, מעט סילאן, מעט שמן זית וחצי כפית מלח. לערבב היטב ולהוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ונעים, לכסות במגבת ולתת לבצק לנוח 40 דקות. להרטיב את הידיים ולעבד את הבצק ושוב לתת לו לנוח 40 דקות, לחזור על הפעולה פעמיים. ואחרי הפעם השלישית לתת לו לתפוח. כ20 דקות לפני שמכינים לפתוח את הבצק על משטח מקומח, לקפל לשלוש ואז לגלגל ולהכניס חזרה לקערה. לאחר עשרים דקות אפשר לפתוח את הבצק על משטח מקומח לקפל לשלוש ולהכניס לתבנית מקומחת בנדיבות. עם סכין לחרוץ פסים על הלחם, לפזר מטע קמח על הלחם ולהניח לתפיחה נוספת. לחמם תנור ל220 מעלות. להכניס לתנור ולהנמיך את החום לאחר עשר דקות ל200 מעלות. כשהלחמים מוכנים להניח לקירור על רשת..


1

להכניס לקערה את הקמח, המחמצת, מעט סילאן, מעט שמן זית וחצי כפית מלח. לערבב היטב ולהוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ונעים, לכסות במגבת ולתת לבצק לנוח 40 דקות. להרטיב את הידיים ולעבד את הבצק ושוב לתת לו לנוח 40 דקות, לחזור על הפעולה פעמיים. ואחרי הפעם השלישית לתת לו לתפוח. כ20 דקות לפני שמכינים לפתוח את הבצק על משטח מקומח, לקפל לשלוש ואז לגלגל ולהכניס חזרה לקערה. לאחר עשרים דקות אפשר לפתוח את הבצק על משטח מקומח לקפל לשלוש ולהכניס לתבנית מקומחת בנדיבות. עם סכין לחרוץ פסים על הלחם, לפזר מטע קמח על הלחם ולהניח לתפיחה נוספת. לחמם תנור ל220 מעלות. להכניס לתנור ולהנמיך את החום לאחר עשר דקות ל200 מעלות. כשהלחמים מוכנים להניח לקירור על רשת..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים