ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- מספר מנות64 מנות
- זמן הכנה20 דקות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- קטגוריה: לחמים
- זמן הכנה: 20 דקות
- כשרות: כשר פרווה
- מספר מנות: 64 מנות
- דרגת קושי: קל מאוד
אופן ההכנה
-
1
מנפים קמח בקערה, יוצרים גומה במרכז הקמח ובתוך הגומה שמים את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח.
בצד אחד של הקערה שמים מלח, מוסיפים סוכר מסביב, שמן, מיץ התפוזים והמים.
לשים היטב במשך עשר דקות, עד אשר מתקבל בצק רך ונוח.
מכסים ונותנים לבצק לנוח חצי שעה.
יוצרים כדורים קטנים: מחלקים את הבצק לרבעים, כל רבע לעוד ארבע כדורים (מתקבלים שמיניות) וכל שמינית מחלקים ל-2, מתקבלים בסך הכל 64 כדורים קטנטנים. מגלגלים כל כדור עם הידיים לקבלת לחמניות עגולות יפות. מניחים את כדורי הבצק בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. יש לדאוג שיהיה מעט מרווח בין הלחמניות, כי הן מכפילות את הנפח שלהן במהלך האפייה. מורחים ביצה מעל כל הלחמניות ומפזרים מעט שומשום. מתפיחים עוד 15 דקות.
אופים בחום בינוני, 180 מעלות, למשך 20 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר צבען הופך לחום זהוב.
הלחמניות טעימות מאוד עם ממרח טונה או עם פרוסה קטנה של דג סלמון מעושן..
1
מנפים קמח בקערה, יוצרים גומה במרכז הקמח ובתוך הגומה שמים את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח.
בצד אחד של הקערה שמים מלח, מוסיפים סוכר מסביב, שמן, מיץ התפוזים והמים.
לשים היטב במשך עשר דקות, עד אשר מתקבל בצק רך ונוח.
מכסים ונותנים לבצק לנוח חצי שעה.
יוצרים כדורים קטנים: מחלקים את הבצק לרבעים, כל רבע לעוד ארבע כדורים (מתקבלים שמיניות) וכל שמינית מחלקים ל-2, מתקבלים בסך הכל 64 כדורים קטנטנים. מגלגלים כל כדור עם הידיים לקבלת לחמניות עגולות יפות. מניחים את כדורי הבצק בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. יש לדאוג שיהיה מעט מרווח בין הלחמניות, כי הן מכפילות את הנפח שלהן במהלך האפייה. מורחים ביצה מעל כל הלחמניות ומפזרים מעט שומשום. מתפיחים עוד 15 דקות.
אופים בחום בינוני, 180 מעלות, למשך 20 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר צבען הופך לחום זהוב.
הלחמניות טעימות מאוד עם ממרח טונה או עם פרוסה קטנה של דג סלמון מעושן..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים