אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

7,634
צפיות

חלה מדהימה

המתכון של
חלה מדהימה

חלה אליפות! מצליחה בכל פעם! אפשר להכין מהבצק גם פוקאצ'ות.

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 קילוגרם קמח רגיל מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר (כוס חד''פ לשתייה חמה או כוס מדידה)
  • 2.5 כוס מים פושרים או 500 מ''ל
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כף מלח
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר עם וו לישה להניח את השמרים עם כוס מים ולערבב מעט להמסת השמרים..


  • 2

    להוסיף את כל המצרכים חוץ מהמלח, ללוש במהירות בינונית ולהוסיף בהדרגה את יתרת המים . להוסיף את המלח וללוש 10 דקות (לא פחות)..


  • 3

    להתפיח שעה וחצי כשהקערה מכוסה ניילון ומעל מגבת חמימה. אפשר להכניס למקרר ללילה ולהמשיך בבוקר, הבצק יתפח..


  • 4

    להוציא אוויר מהבצק בטפיחת אגרוף, לחלק לעיגולים - ללחמניות בערך 100 גר' ולחלות בערך 200 גר' וליצור חלות..


  • 5

    למרוח בביצה טרופה עם כף שמן זית וכף סוכר (לערבב היטב בקערה קטנה), לפזר שומשום או מלח גס או כל תוספת שאוהבים ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות טורבו כ- 25 דקות או עד שמשחימות..


  • 6

    אחרי האפייה אפשר לצנן, לעטוף בנייר אפייה ולהקפיא. שעתיים לפני ההגשה להפשיר ולהכניס לתנור 200 מעלות טורבו לכמה דקות..


  • 7

    בתיאבון ♥.


1

בקערת מיקסר עם וו לישה להניח את השמרים עם כוס מים ולערבב מעט להמסת השמרים..


2

להוסיף את כל המצרכים חוץ מהמלח, ללוש במהירות בינונית ולהוסיף בהדרגה את יתרת המים . להוסיף את המלח וללוש 10 דקות (לא פחות)..


3

להתפיח שעה וחצי כשהקערה מכוסה ניילון ומעל מגבת חמימה. אפשר להכניס למקרר ללילה ולהמשיך בבוקר, הבצק יתפח..


4

להוציא אוויר מהבצק בטפיחת אגרוף, לחלק לעיגולים - ללחמניות בערך 100 גר' ולחלות בערך 200 גר' וליצור חלות..


5

למרוח בביצה טרופה עם כף שמן זית וכף סוכר (לערבב היטב בקערה קטנה), לפזר שומשום או מלח גס או כל תוספת שאוהבים ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות טורבו כ- 25 דקות או עד שמשחימות..


6

אחרי האפייה אפשר לצנן, לעטוף בנייר אפייה ולהקפיא. שעתיים לפני ההגשה להפשיר ולהכניס לתנור 200 מעלות טורבו לכמה דקות..


7

בתיאבון ♥.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים