ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: בינוני
אופן ההכנה
-
1
בקערה שמים מים חמים ושמרים ומערבבים היטב..
-
2
מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד לקבלת עיסה דביקה..
-
3
מכסים ומניחים לתפיחה למשך 30 דקות..
-
4
משמנים את היד בשמן ומקפלים את הבצק מכל הכיוונים (הבצק הוא מעט דביק וזה בסדר) שמים את הבצק בקופסא עם מכסה ומניחים לילה במקרר או 12 שעות..
-
5
לאחר שהבצק תפח מפזרים מעל הבצק קמח מנופה..
-
6
מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק על משטח העבודה עם הקמח מקמחים את הידיים מותחים את הבצק ומקפלים כל חצי לאמצע וסוגרים לצורת לחם מאורך..
-
7
משנים קלף לבצק וחוצים את הלחם לחצי רק באמצע מגלגלים את הבצק בצורת בורג וסוגרים לצורת לחם מאורך..
-
8
מרפדים תבנית אפיה מלבנית בניר אפיה מניחים את הבצק ומניחים לתפיחה של 30 דקות..
-
9
מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור אופים את הלחם בתנור שחומם מראש בחום של 210 מעלות ואופים למשך 25-30 דקות..
-
10
בהצלחה.
1
בקערה שמים מים חמים ושמרים ומערבבים היטב..
2
מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד לקבלת עיסה דביקה..
3
מכסים ומניחים לתפיחה למשך 30 דקות..
4
משמנים את היד בשמן ומקפלים את הבצק מכל הכיוונים (הבצק הוא מעט דביק וזה בסדר) שמים את הבצק בקופסא עם מכסה ומניחים לילה במקרר או 12 שעות..
5
לאחר שהבצק תפח מפזרים מעל הבצק קמח מנופה..
6
מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק על משטח העבודה עם הקמח מקמחים את הידיים מותחים את הבצק ומקפלים כל חצי לאמצע וסוגרים לצורת לחם מאורך..
7
משנים קלף לבצק וחוצים את הלחם לחצי רק באמצע מגלגלים את הבצק בצורת בורג וסוגרים לצורת לחם מאורך..
8
מרפדים תבנית אפיה מלבנית בניר אפיה מניחים את הבצק ומניחים לתפיחה של 30 דקות..
9
מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור אופים את הלחם בתנור שחומם מראש בחום של 210 מעלות ואופים למשך 25-30 דקות..
10
בהצלחה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים