אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

47
צפיות

בצק לחם שנכנס למקרר למשך לילה

המתכון של
בצק לחם שנכנס למקרר למשך לילה

לחם קל טעים ופריך

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • כוס ושלושת רבעי מים חמים
  • 10 גר' שמרים יבשים
  • 600 גר' קמח מנופה
  • 2 כפיות מלח
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים מים חמים ושמרים ומערבבים היטב..


  • 2

    מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד לקבלת עיסה דביקה..


  • 3

    מכסים ומניחים לתפיחה למשך 30 דקות..


  • 4

    משמנים את היד בשמן ומקפלים את הבצק מכל הכיוונים (הבצק הוא מעט דביק וזה בסדר) שמים את הבצק בקופסא עם מכסה ומניחים לילה במקרר או 12 שעות..


  • 5

    לאחר שהבצק תפח מפזרים מעל הבצק קמח מנופה..


  • 6

    מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק על משטח העבודה עם הקמח מקמחים את הידיים מותחים את הבצק ומקפלים כל חצי לאמצע וסוגרים לצורת לחם מאורך..


  • 7

    משנים קלף לבצק וחוצים את הלחם לחצי רק באמצע מגלגלים את הבצק בצורת בורג וסוגרים לצורת לחם מאורך..


  • 8

    מרפדים תבנית אפיה מלבנית בניר אפיה מניחים את הבצק ומניחים לתפיחה של 30 דקות..


  • 9

    מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור אופים את הלחם בתנור שחומם מראש בחום של 210 מעלות ואופים למשך 25-30 דקות..


  • 10

    בהצלחה.


1

בקערה שמים מים חמים ושמרים ומערבבים היטב..


2

מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד לקבלת עיסה דביקה..


3

מכסים ומניחים לתפיחה למשך 30 דקות..


4

משמנים את היד בשמן ומקפלים את הבצק מכל הכיוונים (הבצק הוא מעט דביק וזה בסדר) שמים את הבצק בקופסא עם מכסה ומניחים לילה במקרר או 12 שעות..


5

לאחר שהבצק תפח מפזרים מעל הבצק קמח מנופה..


6

מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק על משטח העבודה עם הקמח מקמחים את הידיים מותחים את הבצק ומקפלים כל חצי לאמצע וסוגרים לצורת לחם מאורך..


7

משנים קלף לבצק וחוצים את הלחם לחצי רק באמצע מגלגלים את הבצק בצורת בורג וסוגרים לצורת לחם מאורך..


8

מרפדים תבנית אפיה מלבנית בניר אפיה מניחים את הבצק ומניחים לתפיחה של 30 דקות..


9

מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור אופים את הלחם בתנור שחומם מראש בחום של 210 מעלות ואופים למשך 25-30 דקות..


10

בהצלחה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים